DEBAT:

Ingen slingrekurs

Irene Lütken (S) , medlem af Kommunalbestyrelsen, formand Slotsgruppens bestyrelse

Efter årtiers glemsel kommer slottet nu i vælten som valgkamptema. Seneste udspil kommer fra anden kant vendt mod Socialdemokratiets såkaldte 'slingrekurs'; Anne Hommel fra Kulturvision spørger, hvordan jeg stiller mig til et lokalt kulturhus.
Kulturvision med bestyrelsesformand Poul Borring og Kim Tverskov er efter utallige møder med undertegnede i foråret 2017 fuldt oplyst om min holdning til forestillingen om slottet som et kommunalt kulturhus; så spørgsmålet er blot retorisk. Om Socialdemokratiets 'slingrekurs' blot dette: undertegnede har - i modsætning til samtlige andre partier i Kommunalbestyrelsen - haft slottet på min kulturpolitiske agenda siden 1993 i hver eneste valgkamp.
Jeg var i 1996 projektleder for Slotsgruppen, da vi med borgmester Toft og kulturminister Jytte Hilden åbnede slottet for kunstneriske og kulturelle aktiviteter af høj kvalitet. Da Slots- og Ejendomsstyrelsen (de har i denne sag glemt, at de ikke er ejendoms- men Kulturstyrelse) i 2015 annoncerede efter ansøgere til leje af slottet med formålet: at åbne slottet for offentligheden med kulturelle aktiviteter, meldte Slotsgruppen sig straks som ansøger med et bredt favnende professionelt kultur- og kunstformidlingskoncept – samt kulturevents i slot og have til glæde for et bredt publikum, kommunens borgere såvel som hovedstadsregionens.
Slottet er som bekendt statsejet kulturarv og ikke kommunal ejendom. Slottets historik og stedets ikonstatus på en af landets dyreste adresser, vil have en naturlig tiltrækningskraft som rekreativt og kulturelt udflugtsmål for københavnere.
Kunst og professionelle kulturevents skal finansieres; via støtte til aktiviteter og et publikum, der gerne vil betale for kunst- og kulturoplevelser af høj kvalitet. Kommunen er planmyndighed, og borgmesteren har på borgermødet i august udtalt, at man vil udarbejde lokalplanforslag for slottet med kulturelle formål. Slotsgruppen har fastholdt sin kurs gennem alle årene. Vi har aftaler med professionelle aktører; men er desværre fastlåst i en endnu uafklaret juridisk situation.

Publiceret 04 October 2017 19:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV