DEBAT:

Gentoftes behov for Moon Shot-mentalitet

Søren Skafte, Lundely 5, Hellerup

Forud for kommunalvalget den 21. november 2017 præsenteres de sagesløse borgere i Gentofte for allehånde spændende nye initiativer.

Den 27. september 2017 blev et nyt iværksættermiljø for unge indviet i lokaler, som tidligere blev benyttet af Hellerup International School på Hellerupvej 22.

De første unge iværksættere i huset har døbt iværksættermiljøet ”Moon Shots”, som refererer til, at der med projektet sigtes højt. Begrebet Moon Shot bruges i Silicon Valley i USA til at beskrive evnen til at tænke det utænkelige, radikalt udfordre traditionelle forretningsmodeller og at turde sætte de højeste mål for sin forretning.

Tilbage i Gentofte, er det med hiv og sving lykkedes at samle ni unge iværksættere, der lever op til kravene om at have tilknytning til Gentofte, være mellem 15 og 25 år med en iværksætter i maven og hovedet fyldt med forretningsideer eller allerede i gang med at starte egen virksomhed.

Det er Gentofte Kommunes opgaveudvalg for innovation, der består af både lokalpolitikere og borgere, der står bag initiativet til det nye iværksættermiljø. Det må antages, at udvalget har ment, at Gentofte har brug for at fremme Moon Shot-mentaliteten, hvis kommunen skal stå distancen.

I første omgang afprøves iværksættermiljøet indtil december, hvorefter Gentofte Kommune vil evaluere, om en dansk Bill Gates-type har gået upåagtet rundt i Vangede, og om der er basis for et permanent iværksættermiljø i Gentofte.

Udover de fysiske rammer på Hellerupvej 22 får de unge et træningsforløb på tre måneder med bl.a. CBS Entrepreneurial Day, sparringsmøder med topledere og workshops, der skal være med til at bringe deres idéer frem i lyset og hjælpe deres virksomheder ud over stepperne. Træningsforløbet foregår om eftermiddagen.

Villabyerne kan oplyse, at blandt deltagerne i det kommende træningsforløb er ejerne af virksomheden Coffee Dealers, der forhandler kaffe, og stifterne af engrosfirmaet Merevino, der forhandler rosévin.

Idéen om at støtte unge iværksættere fortjener umiddelbart ros, men hvis projektet skal ses som andet end et smukt kommunalvalgsinitiativ, giver det alligevel anledning til en række spørgsmål: Hvad koster det?

Skal alle landets 98 kommuner hver især etablere og finansiere sådanne vækstmiljøer, eller burde man ikke samarbejde med nabokommunerne? Har det været forsøgt at etablere forsøgsprojektet i samarbejde med f.eks. Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk?
Kunne Gentofte ikke som partner i Væksthus Hovedstaden udvikle sådanne initiativer i samarbejde med Væksthuset?

Publiceret 05 October 2017 22:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV