DEBAT:

Danmarks Naturfredningsforening er på barrikaderne

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv, Gentofte

I Villabyerne udtaler Danmarks Naturfredningsforening (DN): ”Om der mangler boliger til unge og flygtninge, har jeg ingen kommentarer til. Det ligger uden for naturfredningsforeningens område”, og ”hvis man bygger tre-etagers høje bygninger med boliger, så forhindrer man for tid og evighed at føre det tilbage som rekreativt grønt område,” siger Hans Jürgen Stehr.
Det er lidt for smart endnu engang at trække flygtningekortet, man nævner ikke boliger til familier eller ældreboliger, som jo også er planen.
Samtidig tager man udgangspunkt i, at byggeriet bliver tre etager højt? Hvor ved Hans Jürgen Stehr det fra? Sidder DN med et klart byggeprojekt, eller hvordan kan de udtale sig om det?
Alle kneb gælder åbenbart for Danmarks Naturfredningsforening, som ser helt bort fra, at Gentofte Kommune ser anderledes ud i dag, end den gang man gjorde plads til jernbaneformål.
Da jeg opstiller for Socialdemokratiet, tager jeg ikke så let på, at der mangler boliger til ganske almindelige mennesker her i Gentofte. Derfor ligger det indenfor mit område at kæmpe for, at der er boliger til mennesker i Gentofte.
Det boligselskab, som får til opgave at bygge boligerne, er jeg overbevist om vil tænke naturen ind i boligprojektet, og med de fantastisk dygtige arkitekter, som Danmark har, har jeg den forventning, at man tager hensyn området, som oven i købet kan få et løft.
Det havde klædt DN at indgå i en dialog om at være med i udviklingen af et projekt, hvor man tænkte naturen ind i et nyt boligområde til glæde for alle i Gentofte, i stedet for at være ligeglade med mennesker, der mangler en bolig – handler det ikke også om det?
Jeg kunne da ønske, at DN også interesserede sig for mennesker og ikke kun for naturen, men måske er den skjulte dagsorden: ingen flygtninge i området.

Publiceret 06 October 2017 16:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV