DEBAT:

Hvornår er nok, nok?

Christina Friis, Strandvejen 201, 1. th., Hellerup

Vi bor i en ejendom i Hellerup, og synes bestemt, at det er hyggeligt med byliv med blandet erhverv og restauranter. I nærområdet hvor vi bor, ligger der intet mindre end 5-7 restauranter. Vi lever med parkeringskaos, affald, larm, lugt og rotter.
 
Seneste tiltag i rækken af restauranter - er en påtænkt indisk grillbar i den tidligere tæppehandler på hjørnet af Strandvejen og Ahlmanns Alle i vores 100 år gamle ejendom. Der er immervæk forskel på en tæppehandler og en indisk grillbar - larm, lugt og åbningstider taget i betragtning!
 
Vi har af Gentofte Kommune fået oplyst, at vi med stor sandsynlighed ikke bliver hørt i forbindelse med en kommende ansøgning om byggetilladelse, selvom det vil få store direkte konsekvenser for vores daglige liv. Spørgsmålene er mange - hvor skal de ekstra gæster parkere, vil der være udendørsservering, hvilke åbningstider kan vi forvente, hvor skal affald og udsugning være, samt hvornår er der tilstrækkelig isolering mellem etagerne til at holde larm og lugt ude af vores liv? Vi håber, at alle krav og regler hjælper med at skærme os mod larm, lugt og affald.
 
Vi vil opfordre jer politikere til at gå turen fra Øregaardsparken og til Hellerupvej og forsøge at tælle antallet af restauranter, cafeer og andre fødevarebutikker. Så prøv samtidig at tælle antallet af beboelseslejligheder på samme strækning. Her er opgaven umulig. Det siger bare noget om, hvor mange af Gentoftes borgere, som dagligt skal forholde sig til larm, lugt, rotter og parkeringskaos.  Strandvejen er snart en dansk semi-udgave af KaDeWe i Berlin!
 
For os at se - er der ikke længere balance i forholdet mellem restauranter, cafeer samt beboere. Hvornår er der nok parkeringskaos, larm, affald og lugt? Så hvornår er nok, nok?”

Publiceret 06 October 2017 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV