DEBAT:

Det er Enhedslisten, der ikke vil dialogen

Andreas Weidinger (K), kandidat til KV17

I Villabyerne 3. oktober kunne man læse kandidatinterviewet med Enhedslistens Jeanne Toxværd, hvor hun påstår, at vi mangler en demokratisk dialog i Gentofte.
Den påstand bliver fulgt op af et meget voldsomt udsagn om, at lokaldemokratiet i Gentofte minder om 'enevælde'.
Men undskyld mig: Hvordan kan vi mangle demokratisk dialog i en kommune, hvor 17 ud af 19 byrådsmedlemmer på tværs af partier fra højre- til venstrefløjen stemmer for langt størstedelen af de politiske aftaler? Den gode dialog og det stærke brede samarbejde i Kommunalbestyrelsen blev stadfæstet, da Kommunalbestyrelsen i 2016, til stor beundring i andre kommuner, stemte for et bredt to-årigt budgetforlig, der gælder på tværs af to valgperioder.
Sandheden om demokratiets tilstand i Gentofte er nok nærmere, at vi har en rigtig god demokratisk samtale, men at Enhedslisten hårdnakket nægter at deltage i den.
Den linje kender vi så udmærket fra partifællerne på Christiansborg, men det ville klæde Jeanne Toxværd at lægge den populistiske Rasmus Modsat-tilgang til politik på hylden og deltage i det konstruktive samarbejde, de øvrige partier har til gavn for borgerne i Gentofte.

Publiceret 11 October 2017 16:00

SENESTE TV