DEBAT:

S er ikke på slingrekurs

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv, Gentofte, KV-kandidat for S

Det er altid spændende at drøfte kultur. Der er mange opfattelser af dette begreb. I Socialdemokratiet har vi mange nuancer, når det handler om kultur.
Mange indlæg her i kommunen går på, at området ved slottet skal indrettes til kultur.
Anne Hommel efterspørger socialdemokratisk kulturpolitik og mener, vi har haft en slingrekurs (26. september i Villabyerne, red.).
Det må bero på manglende indsigt, for Socialdemokratiet tager udgangspunkt i virkeligheden.
Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE) har lejet området ud til en privatperson. Det ser ud til, at lejeren har gabt over mere end han kunne, så han er selvfølgelig interesseret i, at muligheden for kulturaktiviteter kan indgå, men hvem skal betale?
Styrelsen eller regeringen har åbenbart ingen intention om at sælge området f.eks. til en kulturfond eller en mæcen.
Socialdemokratiets kulturpolitik kan ses ved, at vi har et veludbygget biblioteksvæsen, en musikbunker til udøvende musik for de unge, en sportspark med mange forskellige sportsaktiviteter. Vi støtter Ordrupgaard, Bellevue Teatret. Er det en socialdemokratisk slingrekurs?
Hvad er kultur? For Socialdemokratiet er kultur en kilde til fornyelse og inspiration, og det er ofte gennem kulturelle oplevelser, kunst, idræt og i foreningslivet, vi som socialdemokrater støtter op om disse fællesskaber, derfor ønsker Socialdemokratiet at styrke det.
Alle – uanset alder eller økonomisk formåen – skal kunne engagere sig i idræts- og foreningslivet.
Men skal kulturen kun være for de velbjærgede? Skal kultur ikke også være for ganske almindelige mennesker, der betaler deres skat i kommunen?
Vi står og mangler ungdomsboliger og almene boliger til ganske almindelige mennesker. For mig er det vigtigere, og jeg kan undre mig over, at der er så mange personer, som taler varmt for slottets område og i næste øjeblik taler imod boliger til almindelige mennesker.
Er boliger ikke kultur?

Publiceret 13 October 2017 10:00

SENESTE TV