DEBAT:

Et kilo genanvendt plast sparer to kilo råolie

Brigitta V. Rick (SF), kandidat til KV17

Når man begynder at samle plast til genbrug, finder man ud af, hvor meget plast, vi anvender i mange produkter.
På Frederiksberg Rådhus, hvor jeg arbejder, indsamlede cirka 25 medarbejdere tre kilo på bare to uger.
Plast spredes til miljøet, hvor mikroplast er påvist i organismer på alle niveauer i den marine fødekæde, og plastforureningen har nået et foruroligende omfang – senest er der også påvist mikroplast i flere drikkevandsprøver.
Vi skal se affald som en værdifuld ressource, og vi skal blive langt bedre til at udnytte det – herunder også plast.
Derfor er det også vigtigt, at vi begynder at affaldssortere hård og blød plast fra husstande, både villaer og lejligheder, fra virksomheder og fra Gentofte Kommune selv - og det skal være obligatorisk.
Plastbranchens virksomheder står klar til at begynde at spille en vigtig rolle i udvikling af genbrugsprodukter, og vi forbrugere skal vænnes til at købe produkterne af genanvendt plast - selvom de i form og farve ser anderledes ud.
SF foreslår derfor, at vi etablerer genbrugsordning for hård og blød plast, at kommunens indkøbspolitik fremover vil have fokus på mindskning af udledningen af mikroplast for eksempel ved anlæg af legepladser og kunstgræsbaner, at der fremover ikke vil blive indkøbt produkter, som gennem slid medfører afgivelse af mikroplast til miljøet og at indkøbsafdelingen i øvrigt arbejder videre med krav til udbud, der mindsker udledningen af mikroplast.

Publiceret 24 October 2017 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV