DEBAT:

Den internationale skiltning

Henrik Thormod Andersen (V), KV17-kandidat, Ejgårdsparken 3, Charlottenlund

Mine ideer og visioner for et internationalt anlagt Gentofte har afstedkommet en forsimplet debat om vejskilte på dansk og engelsk i kommunen.

Jeg vil godt tage udfordringen op og prøve at gøre diskussionen mere konkret og konstruktiv. Lad os afgrænse den dansk-engelske navngivning til Tuborg Havn, som er et eksklusivt beboelsesområde og hjemsted for en del internationale virksomheder.

Desuden er der et butikscenter, som går under navnet 'Waterfront Shopping'. I Tuborg Havn vil der være en 10-12 vejnavne, man kunne forsøge at gøre tosproget. Det vil være min påstand, at vi med en meget beskeden indsats i form af tosproget vej- og institutionsnavne får løftet Tuborg Havn til en konsekvent gennemført international bydel – Danmarks første, og det giver nye muligheder og perspektiver.

For eksempel har erhvervsministeren netop været i London med henblik på at lokke såkaldte finansteknologiske arbejdspladser til Danmark som følge af Brexit.

Næste gang, han laver den øvelse, så skal han blot huske at medbringe en håndfuld adaptere, så IT-specialisternes PC'er kan tilpasses en dansk stikkontakt. En sådan adapter vil nu være den største barriere for at flytte en virksomhed fra London til Tuborg Havn. Resten er bare Plug'n'Play.

Mulighederne begrænser sig ikke blot til dette eksempel. Ude i verden er der konstant tusindvis af virksomheder, inkl. medrejsende medarbejdere, som leder efter en egnet lokation til et regionalt hovedkontor eller lignende – her vil Tuborg Havn nu pludselig være en unik løsning.
Lad os derfor tage 'skilte-diskussionen' med Tuborg Havn som afsæt.
Når vi nu har ressourcestærke og internationale borgere, samt en velegnet afgrænset bydel, er det så ikke en overvejelse værd at se, om vi kan skabe en stor internationaliseringseffekt gennem en forholdsvis lille investering? Jeg er ikke i tvivl - jeg ser en internationalisering af Tuborg Havn som et oplagt forsøgsprojekt, der kan afmystificere 'skilte-debatten'.

Publiceret 01 November 2017 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV