DEBAT:

Der mangler noget vigtigt ved Jægersborg Kirke

Torben Wilken, Stolpegårdsvej 14 B, Gentofte

Hvorfor skal det være så svært, når det kan gøres nemt at komme til Jægersborg Kirke med bus?

Fælles for de fleste kirker i kommunen er en let adgang med bus og tog. Det gælder ikke for Jægersborg Kirke, der blev indviet den 7. december 1941. Menighedshuset i 1971, i dag med stor spændende aktivitet.

Ikke kun lokale beboere kommer i kirken til gudstjenester, dåb, konfirmation og begravelser. Kirken har et særlig fint orgel.

Der er en manglende kollektiv transport, som ved glemsomhed ikke findes i kirkens nærhed.
Dette bør der laves om på, og det er ikke så svært at gennemføre til stor glæde for rigtig mange, når muligheden først bliver kendt.

Mit forslag: buslinje 179 skal ikke fortsat køre alene på Ermelundsvej op til Jægersborg Hotel, men den skal dreje til højre ad Søndersøvej og op til Jægersborg Kirke med stoppested her og så fortsætte i rundkørslen til venstre ad Jægersborg Allé frem til Ermelundsvej ved Jægersborg Hotel.

Denne lille omkørsel vil ikke rykke nævneværdigt ved køreplanen, men vil have stor betydning for Jægersborg Kirke og alle dens aktiviteter, som foregår her, både i selve kirken og i menighedshuset / sognegården.

Belastningen på Prins Valdemars Vej og omegn for parkering vil blive mindre.

Bussen skal naturligvis køre samme vej tilbage fra Lyngby Station og igen stoppe ved Jægersborg Kirke. Denne løsning vil koble tog og bus sammen på en hensigtsmæssig måde. Gangbesværede uden bil bliver hjulpet.

Afgangsintervallerne kan blive de samme, måske med en justering i aftenafgangene. Den forbedrede busforbindelse vil give en mærkbar formindskelse af parkerede biler i området, der ikke har nogen egentlig parkeringsplads.

Både Jægersborg Kirke og befolkningen omkring kirken vil støtte dette forslag.

Publiceret 01 November 2017 22:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV