DEBAT:

Hvem passer på Gentoftes udseende?

Anne Plesner Jacobsen, Ordrup, Jagtvej 143, st. tv., Charlottenlund

Efter at have læst læserbrevet 'Væk med den grønne kommune?' (Villabyerne 17. oktober) og artiklen 'Naboer føler sig væltet af nyt byggeri' (Villabyerne 24. oktober), har jeg følgende bemærkninger:
Jeg har længe følt, at der er flere problemer - og jeg som i min naivitet troede, at vores politikere passede på vores alles vegne.
Nogle kommuner har den regel, at hegn kun må være 'grønne' - altså f.eks. en hæk. Var det ikke en idé i Gentofte Kommune? Og hegn må vel kun være 1,80 m høje, så vidt jeg husker.
Mange kvarterer er sammensat af tidstypiske huse - f.eks. bungalows, murermestervillaer eller andet. Så rives der ned og bygges nyt - fine arkitekttegnede huse, der bestemt er flotte, men ikke passer ind i den eksisterende bebyggelse.
Hvorfor kun regulere kvarteret omkring Gotfred Rodes Vej? Hvorfor ikke andre kvarterer, der totalt ødelægges af hvide huse med store vinduer og fladt tag? Eller pudsede huse med sorte tegltag?
Var der ikke engang en lokalplan, der bestemte, at tegltagene skulle være røde? Og hvad med bebyggelsesprocenten? Bliver den overholdt i alle sager?
Det er meget betænkeligt med huset på Tagestorp, som er nævnt i Villabyerne. Der stod, at huset var bygget i to etager. Jeg synes, jeg har hørt, at man fremover kun må bygge i 1½ etage - men det har jeg måske misforstået?
Hvem er det, der synes, at de skal bygge kun for egen skyld uden tanke for bevarelse af den dejlige kommune, de vel oprindeligt udvalgte, fordi der var dejligt, men som de ødelægger med disse byggerier?
Når man bygger om og nyt, skal man tænke i helheder og ikke kun på sin egen lille (indhegnede) matrikel.
Måske der skulle et borgermøde til omkring, hvordan vi bevarer vores dejlige kommune?
Måske vores politikere i disse valgtider har en kommentar til alt dette?

Publiceret 08 November 2017 19:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV