DEBAT:

Manglende trafiksikkerhed i Gentofte Kommune

Bodil Koch, Hyldegårds Tværvej 10, Charlottenlund

En mærkesag for den kommende kommunalbestyrelse burde være at værne om sikkerheden på veje, fortove og cykelstier i kommunen, for det står sløjt til med den.
Bevæger man sig ud i reservatet for at handle, er det med livet som indsats. På fortove kører gerne unge, yngre og sågar enkelte ældre cyklister. Det er skræmmende, og det er hamrende upædagogisk over for en ung generation, som i forvejen har det svært med indlæringen af færdselsreglerne.
På cykelstierne kører unge frejdigt i modsat retning til fare for andre cyklister og sig selv. “Det kan de ligesom ikke tage sig af…”, for de skal jo skynde sig til et eller andet. Man ramler også ind i dem i fodgængerfelter, selv om de trods alt er forbeholdt gående, og så får man et råb eller en ringeklokke om at give plads. Det er da utroligt – ja, man undres.
Bilerne kører alt for stærkt trods hastighedsbegrænsning. Det må de have lov til, for de skal skynde sig til noget vigtigt. Bilerne prioriteres højt overalt. De skal have lov til at stå på fortove, og hækkene har også lov til at vokse uhæmmet. Når bilerne tager den ene halvdel og hækken den anden, må vi uvæsentlige gående ud i rabatten eller på cykelstien. Men vi er jo ikke ret vigtige og har næppe så travlt som de andre trafikanter.
Så kære ny kommunalbestyrelse. Tag min henvendelse alvorligt - mest af hensyn til skolebørnene. De er nye i trafikken og skal lære at færdes i den uden at sætte liv og helbred på spil. Lav tiltag, som får de hensynsløse trafikanter til at tage deres opførsel på vejen op til revision, for det er tiltrængt.
God arbejdslyst.

Publiceret 28 November 2017 22:45

SENESTE TV