DEBAT:

Er det en god nyhed?

Niels Erik Andersen, Niels Andersens Vej 3, Hellerup

Kvinder fylder nu mest i kommunalbestyrelsen (jf. Villabyerne fra 28. november). De besætter 11 af 19 pladser. 58 mod 33 procent på landsplan.

Nyvalgte Kristine Kryger (R) glæder sig over, at ”så mange kvinder” er kommet ind. Hun ”tænker, det er godt, at vi afspejler samfundet, og det er godt, at vi bløder op i forhold til de andre kommuner, som halter bagefter”.

Kristine Kryger skal have lov til og har grund til at være glad på egne og kvinders vegne. Demokratiet har talt.

Jeg 'tænker' imidlertid, at kvinders underrepræsentation her, der og alle vegne, ikke mindst i bestyrelser og topledelser, i henved 20 år er blevet udskreget som en blamage på samfundet og et tab for virksomheder, aktionærer m.m. Kan mænds underrepræsentation så være godt?
Jeg 'tænker' også, at det er vrøvl, når Kristine Kryger ”tænker”. at ”vi (de overrepræsenterede kvinder) afspejler samfundet”. Det samme gælder, at en overrepræsentation af kvinder i Gentofte skal kunne rette op på kvinders underrepræsentation i andre kommuner.

Kristine Kryger understreger, at ”fordelingen (altså ubalancen) er vigtig både i forhold til køn og andre sociale parametre. Det er vigtigt, fordi vi skal lave politik, som er godt for alle borgere, og dér kan vi have nogle blinde vinkler som køn og faglighed og så videre, hvis vi er for ens”. Siger Kryger, at kønsubalance er/kan være godt?

Af andre sociale parametre blot dette: 10 (eller 53 procent) af medlemmerne er over 55 år. To (10 procent) er under 40 år. Etnicitet/anden herkomst end dansk behøver vi ikke at komme ind på. Her er alle af kaukasisk afstamning.

Kristine Kryger har ikke noget bud på, hvorfor det lige er Gentofte, der klarer sig godt, når det gælder om at få kvinder repræsenteret i kommunalbestyrelsen.

Hun ”tænker, at det er lidt af en tilfældighed”. Et befriende svar så meget mere som de 11 kvinder tilsammen har fået 5.675 stemmer eller 14 procent af de afgivne gyldige stemmer. Det er også demokrati.

Publiceret 01 December 2017 11:00

SENESTE TV