DEBAT:

Farlige tjørnehække

Odd Høyholm, Dalstrøget 101, Dyssegård

Nu skal I bare høre: Jeg, en mand på snart 81 år, går hver dag en lang tur langs gader og veje. Man skal jo holde sig i gang, ikke sandt? Men helt ufarligt, det er det nu heller ikke.

For ca. 10 dage siden gik jeg en lang tur. Pludseligt var der noget, der slog mod mit ansigt i øjenhøjde, det var en tornet tjørnekvist. Heldigvis skete der - denne gang - ikke ret meget, for jeg havde briller på. Pludselig så jeg, at der var massevis af lange tjørnegrene på op til en halv meter eller mere, der stak ud fra den hæk, jeg lige gik forbi. I alle højder, så også børn og hunde kunne være blevet ramt. Man skal ikke have megen fantasi for at forestille sig, hvad det kan medføre at få en tornet tjørnekvist i øjet. Vel?

Jeg ringede på hos hækkens ejer, hvor en dame straks sagde, at naturligvis, hækken skulle straks blive studset. I dag er der snart to uger senere ikke sket det mindste, de tornede grene stritter stadigt.

Bedre blev det ikke, da jeg gik videre. Flere steder stak modbydelige grene ud fra tornehækkene. Også der ringede jeg et par steder på, og jo, man skulle naturligvis se at få hækken ordnet. Og hvad tror I så? Grenene stritter stadigt.

Og hvorfor skal jeg nu også absolut gå lige netop dér, op ad hækkene? Nu er det sådan, at jeg foretrækker at gå på den inderste række fliser. De ligger gerne lidt mere plant end de yderste, der ofte skråner ned mod rendestenen, og dem får jeg ondt i ryggen af at gå på. Så derfor. Et andet problem er også, at mange klipper deres hække sådan, at de hænger i en bue udover den inderste fliserække, og når der så yderligere er tornegrene, ja, hvad så?

Hvad stiller man op med sådanne dovne og efterladne hækkeejere, der ikke er sig sit ansvar bevidst? Det kan da ikke være rimeligt, at jeg ikke skal kunne færdes på den inderste fliserække uden at få øjnene revet ud, fordi husejerne ikke gider studse deres hække? Eller hvad?

Og har du en nabo med sådan en farlig hæk, så snak med ham. Andet er misforstået ansvarlighed.

Kære husejere. Har I en tjørnehæk ud mod vejen, så se efter og studs de grene, der stikker frem. Det gælder også bøgegrene og andet, for de er heller ikke rare at få i øjnene. Det er jeres pligt som husejere at se til, at den slags sager er i orden, ligesom at holde jeres fortove fri for sne og is. For ellers bliver det dyrt, hvis noget sker, rigtig dyrt, har jeg hørt. For jer, altså.

Publiceret 16 April 2018 09:00

SENESTE TV