DEBAT:

Folkekirkens Nødhjælp har en grim skyggeside

Geoffrey Cain, Rebekkavej 5, Hellerup

I anledning af Nicholas Cornille de Limousins opfordring til at støtte Folkekirkens Nødhjælp (FKN) vil jeg gerne uddybe, hvorfor jeg måtte sige nej.

Jeg stiftede bekendtskab med FKN for første gang i Hellerup Kirkes lokaler på Mariavej for en 25 år siden, hvor organisationens informationschef Uffe Gjerding holdt en særdeles Israel-kritisk tale, der udelukkende byggede på arabiske kilder - hvad han også måtte indrømme, da man gik ham på klingen.

Denne enøjethed er ret karakteristik for FKN's politiske virke, der forsætligt skaber had til Israel ved blandt andet at rense kristendommen for dens jødiske baggrund og gøre denne baggrund 'palæstinensisk'.

I novemberudgaven af FKN's blad NØD i 1991 kunne man læse, at de første kristne var “palæstinensere” (hvor der antydes, at de ikke var jøder som Paulus & co. men arabere), og daværende næstformand i FKN Rasmus Hylleberg kunne betro læserne i Kristeligt Dagblad 30. juli 2005 (og Berlingske Tidende samme år), at Jesus var “en fattig araberdreng”.

Et andet mindre fint kneb fra FKN's side har været påstanden om, at Israel står bag de kristne araberes flugt fra Gaza, selv om alle - også FKN - må vide, at kristne er blevet fordrevet fra hele Mellemøsten af deres muslimske naboer (jf. Weekendavisens journalist Klaus Wivels bog om netop dette emne).

Mange gange er FKN's beskyldninger så voldsomme, at man næppe tror sine egne øjne, især når organisationen sammenligner Israel med Nazi-Tyskland. Jørgen Rosendahl - en af FKN's udsendte hospitalsledere - udtalte engang til Ekstra Bladet, at “kun gaskamrene mangler”, og, som enhver kan se, når de bladrer i FKN's publikationer, er tonen bestemt ikke blevet bedre siden da.

At FKN udfører et stort hjælpearbejde rundt omkring i verden, er hævet over enhver tvivl.

Men organisationens grimme skyggeside skal også med i billedet.

Publiceret 16 April 2018 21:00

SENESTE TV