DEBAT:

S og DF tager endnu en gang penge fra Gentofte

Rasmus Jarlov (K), MF

Gentofte Kommune kommer til at betale endnu mere i udligning til andre kommuner. Det står klart efter, at det ikke lykkedes for regeringspartierne at få en aftale om et nyt udligningssystem, fordi hverken DF eller Socialdemokraterne ville lægge stemmer til.

Baggrunden er, at Danmarks Statistik har opdateret sine tal for antallet af højtuddannede i kommunerne. Det betyder som udgangspunkt, at Gentofte Kommune skal betale 179-185 millioner mere om året i udligning. (Oveni det store milliardbeløb, som kommunen betaler i forvejen).

Vi har kæmpet den sidste måneds tid for at gøre denne regning til Gentofte mindre. Efter vores mening skulle ekstraregningen gerne have været helt fjernet. Men selv ikke en lille reduktion af ekstraregningen ville Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti være med til.

Som Nicolai Wammen (S) sagde til flere medier: ”Regeringen har været alt for optaget af at passe på nogle af de kommuner i Nordsjælland, som har den allerbedste økonomi."

Selvom Gentofte Kommune er veldrevet, synes vi ikke, det er urimeligt, at kommunen får lov at beholde bare lidt af sine egne penge. Men når skatten nu enten skal sættes op, eller servicen sættes ned, må borgerne sende en tanke til Socialdemokraterne.

Publiceret 24 April 2018 12:30

SENESTE TV