DEBAT:

“Det er et fælles ansvar”

Af Tom Lange, Gruts Allé 7, Hellerup

Lidt kommentarer til parkeringskultur og et kommunalt svar (Villabyerne 24. april, red.).

Jeg vil give Karen Riis-Kjølbye ret: Det er et fælles ansvar. Men så hører samtykket også op. Sikke en gang tågesnak.

LÆS OGSÅ: Teknik- og Miljøudvalgsformand om parkeringskaos: "Det er et fælles ansvar"

Det er fuldstændig rigtigt, at det er et fælles ansvar, og det udmønter sig ved det demokrati, som vi er en del af. Igennem det lands- og kommunalpolitiske system vælger vi borgere til at beslutte og forvalte vores fælles værdier.

Så ja, det er et fælles ansvar, men det er også dit, Karen. Jeg er ikke fortaler for bøder som sådan, men mange af de skiltninger, der eksisterer, er der af en årsag. Og det er vi fælles blevet enige om.

Ved min bopæl er skiltningen bl.a. sket for at sikre de næste generationers skolevej - altså dem der cykler og går. Der er dog en andel af forældre og gymnasieelever, der lever i deres egen verden; de tror åbenbart, at færdselsloven er for nogle 'andre'.

De parkerer ulovligt, de standser ulovligt, kører mod forbudstavler, og nogle tror, at når bare man bakker mod denne forbudstavle, så er det nok fint.

Så ja, det er et fælles ansvar. Jeg har sat min lid til, at den eksisterende forvaltning og de folkevalgte så forvalter det, vi har besluttet. Hvordan I gør det (inden for loven), det vælger I selv.

LÆS OGSÅ: Borgere raser over parkeringskultur i Gentofte: "Jo dyrere bil, jo dårligere opførsel"

Det lader ikke til, at de konservative ser sig ansvarlige, så vi må stemme anderledes.

Karen, jeg synes, dit svar er beskæmmende. Som sagt, du/I kan selv vælge metoden. Du kan være den 'borger', der står her hverdagsmorgener mellem klokken 07.45 og 08.20 og henstiller til dine vælgere, 'at skiltningen er der af en årsag'.

God dag.

Publiceret 02 May 2018 16:30

SENESTE TV