Morten Messerschmidt sender en uvenlig tanke til de parkeringsvagter, der uddelte parkeringsbøder ved Mindelunden den 4. maj. Foto: Mostphotos

Morten Messerschmidt sender en uvenlig tanke til de parkeringsvagter, der uddelte parkeringsbøder ved Mindelunden den 4. maj. Foto: Mostphotos

DEBAT:

En stund for Danmark – ikke for mammon

Af Morten Messerschmidt (DF), cand.jur, MEP

4. maj i Mindelunden er en dejlig tradition. Og også i år var den smukke have med den traumatiske historie mødested for over tusinde danskere, der sang, lyttede og følte fællesskabet.

Det var en smuk aften. Og da den sidste tone fra koret havde lydt og fanerne var båret ud, splittedes forsamlingen op.

Da vi forlod Mindelunden, defilerede vi langs Esthersvej op mod Hellerup Station. Side om side med tidligere frihedskæmpere, deres familier og almindelige gæster som os selv, gik vi langsomt hvert til sit.

Og da kunne jeg ikke lade være med at bemærke, hvordan de mange biler langs vejen havde fået en hilsen i løbet af den korte stund i Mindelunden. Ikke en folder fra veteranforeningen eller Kammeraternes Hjælpefond, der trofast hvert år står for det fine arrangement. Dem havde jeg såmænd begge gerne tiltænkt en skærv. Nej, hilsenen var fra den lokale parkeringsvagt.

Naturligvis skal parkeringsregler overholdes. Men ingen af de biler, vi så, generede trafikken. Det var helt tydeligt blot borgere, der ønskede at minde deres døde og glædes over frihedsbudskabet. Og dem var der mange af; så mange, at det kneb med parkeringsmulighederne.

LÆS OGSÅ: “Vi bliver ofte skældt ud af bilister, når vi påpeger, at vi gerne vil komme ud af vores egen indkørsel”

Her kan jeg ikke lade være med at sende en uvenlig tanke. For burde der ikke denne korte stund, hvor tiden står stille i fædrelandets navn, være rum for bare en smule konduite?

Ældre som yngre flokkedes til Mindelunden. Især blandt ældre var der – helt naturligt – flere, der var gangbesværede, og som derfor ikke kunne parkere kilometerlangt borte. Burde man ikke ved en sådan begivenhed udvise det storsind at se gennem fingre med den slags? Kunne man ikke vise det overskud?

Måske P-vagten under højtideligheden kunne have befundet sig sammen med os andre i en kort stund for Danmark, og så efterfølgende når parken langsomt tømtes, have genoptaget sin gerning?

Publiceret 15 May 2018 20:15

SENESTE TV