Det kan være sin sag at få sin nattesøvn, når der er gang i en fest. Modelfoto: mostphotos.com

Det kan være sin sag at få sin nattesøvn, når der er gang i en fest. Modelfoto: mostphotos.com

DEBAT: Hensynsløse havefester

Niels Peter Møller, Svejagervej 13, Hellerup

Så er sæsonen for hensynsløse havefester bogstaveligt talt skudt i gang:

Natten mellem lørdag den 16. og søndag den 17. juni holdt beboerne i hjørneejendommen på Eggersvej 22 (hjørnet til Kildeskovsvej) en udendørs havefest, der holdt hele kvarteret omkring dem vågne til kl. 03 om morgenen.

Jeg har sat en passer i et kort over vort område med festens adresse som centrum og tegnet en cirkel, hvor vort hus ligger i periferien. Indenfor denne cirkel har jeg talt op, at der ligger mindst 200 boliger, der altså alle har fået ødelagt deres nattesøvn, hvis de har været så uheldige at være hjemme den nat!

Der blev spillet ekstremt høj musik fra kl. 22 (vi kunne uden besvær følge hele playlisten bag lukkede døre hos os) efterfulgt af knaldfyrværkeri – er knaldfyrværkeri mon lovligt ? – kl. 01, og dette blev gentaget kl. 03.

Undervejs hørte vi mange naboers og genboers hunde, der gøede og hylede over støjen natten lang.

Jeg synes, dette er en ekstremt hensynsløs, tankeløs og uvenlig fremgangsmåde overfor sagesløse omkringboende, og jeg skriver dette læserbrev for at opfordre til, at I ikke lader jer – og især støjniveauet – styre af egenrådige disc-jockey’s, når I skal holde sommer- & studenterfester i den kommende tid. Samt at I konsekvent lukker ned for musikken kl. 01, som det – så vidt jeg ved – er fastsat i politivedtægten for Gentofte Kommune.

Som konklusion synes jeg ærligt talt, at monstrøse udendørs fester som ovenstående overhovedet ikke hører hjemme i et villakvarter/beboelsesområde, men bør henlægges til et dertil indrettet festlokale.

Har I råd til at holde sådan et kæmpebrag af en fest, har I nok også råd til at leje et festlokale!

Publiceret 20 June 2018 15:37