DEBAT: Gør noget ved den urimelige misundelsesskat – også i Gentofte

Af Colette Brix, formand, for DESA – Dansk Erhvervssammenslutning

Nu er der gang i debatten om den dobbeltbeskatning, som arveafgiften er, og hvorvidt den skal afskaffes.

Naturligvis skal der ses på den, ikke nødvendigvis for at fjerne den på en gang, men trinvist se på skatteprocenterne og grænserne.

For Socialdemokraterne er det blevet en del af deres vrangbillede af Gentofte, hvor de såkaldte brede skuldre hører til, som altid bærer, og som skal bære igen-igen. Fra Skive-egnen kom der et ordentligt brøl om, at hvis man fjerner den urimelige arveafgift, så er det de rige i Gentofte, der får mest ud af det. Uha dada, det ville være helt forfærdeligt, at de folk, der har betalt mest i skat, mest i uhyrlige ejendomsskatter, mest i grundskyld, at de skulle få mest ud af det.

Hvis forældrenes eller bedsteforældres penge ikke er spist op af skatter og modregning af pensioner, så er de penge jo allerede rigeligt beskattet en gang.

Min gamle mor sagde altid, at misundelsens brød altid bliver spist, og at misundelse er en grim ting. Hvor havde den gamle kone dog ret. Stop nu med at skabe vrangforestillinger af forholdene i et af verdens mest lige lande, og husk, at pengene ligger bedst i borgernes lommer, også i Gentofte.

Publiceret 16 August 2018 10:00