DEBAT: Et stort 12-tal til Vangedes Venner

Af
Andreas Weidinger (K),

medlem af kommunalbestyrelsen

Vi skal huske at sætte stor pris på vores frivillige fællesskaber i Gentofte. I dag vil jeg derfor gerne hylde vores ildsjæle i Vangedes Venner.

Om kort tid skal jeg aflevere mit speciale på universitetet. I den forbindelse har jeg de seneste uger valgt at erstatte universitets læsesal med en rundtur til vores forskellige biblioteker i Gentofte for at få skrevet de sidste sider, mens jeg får et indblik i, hvordan hverdagsstemningen er på vores samlingssteder her i kommunen.

Den største oplevelse var helt klart min dag i Vangede, hvor jeg endnu en gang fik fornøjelsen af at sidde på Café Cafeen i Vangedes biblioteksbygning.

Her har man på lokalt initiativ skabt foreningen Vangedes Venner, der består af frivillige ildsjæle, som blandt mange andre ting også har ændret biblioteksbygningen fra en bygning, ingen kunne få gavn af, til en levende café, der med frivillige bag baren og til arrangementer skaber sammenhold for hele lokalområdet.

Det er vigtigt, at vi har frivillige fællesskaber, der skaber sammenhold i lokalsamfundet. De skaber glæde, fællesskab og bekæmper ensomhed, der er en af vor tids store udfordringer.

Vangedes Venner viser den store værdi, frivillige fællesskaber har for vores lokalsamfund.

Efter mange år i uddannelsessystemet er jeg naturligvis spændt på, hvilken karakter jeg får for mit speciale.

I Vangede behøver man dog ikke frygte nogen karaktergivning. Jeg kan nemlig med ro i maven give Vangedes Venner karakteren 12 for deres flotte frivillige engagement, der tjener som forbillede for lokalsamfund over hele Danmark. Tak!

Publiceret 13 September 2018 15:16

SENESTE TV