Journalistforbundets formand Lars Werge reagerer på erhvervsminister Rasmus Jarlovs udtalelser i Villabyerne. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Journalistforbundets formand Lars Werge reagerer på erhvervsminister Rasmus Jarlovs udtalelser i Villabyerne. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

DEBAT: Helt forkert, Rasmus Jarlov!

Af Lars Werge, forbundsformand Dansk Journalistforbund

I Villabyerne 4. september rapporteres om erhvervsminister Rasmus Jarlovs besøg på Ordrup Gymnasium i anledning af skolens vidensfestival.

Ministeren citeres for følgende:

"I skal lade være med at læse kommunikation. Der er brug for folk, der kan noget konkret, meget gerne med deres hænder. Der er ikke brug for flere, der giver gode råd.”

Som formand for Dansk Journalistforbund, der blandt andet organiserer tusindvis af kommunikationsmedlemmer, må jeg opfordre de unge mennesker på Ordrup Gymnasium – og læsere af Villabyerne – om at se bort fra dette gode råd fra erhvervsministeren.

Det er nemlig helt forkert.

Kommunikation rummer helt konkrete fagligheder, og det er en miskreditering af faget at omtale kommunikation udelukkende som "gode råd”.

Det er kommunikation også. Men faget er helt konkret med til at styrke synligheden af virksomhederne i f.eks. produktions-Danmark. Kommunikation er den faglighed, der gør vanskelige ting forståelige – også for medborgere, der for eksempel er ordblinde eller ikke kan se eller høre.

Kommunikation er den faglighed, der fortæller dig med ord og billeder, hvordan du skal opføre dig i Kastrup Lufthavn for at komme hurtigt og nemt gennem sikkerhedskontrollen; kommunikation er den metode, der gør et besøg med sundhedssystemet nemmere.

Kommunikation er også et ledelsesværktøj, så store firmaer og børsnoterede selskaber har en klar og tydelig intern dialog i virksomheden. På den måde støtter fagligheden kommunikation alle de andre fagligheder i det danske erhvervsliv.

Der er med andre ord intet belæg for ikke at vælge en kommunikationsuddannelse. Det er en faglighed, som hver dag sætter sig synlige, konkrete spor i vores samfund, og som har stor værdi for både virksomheder og borgere.

Og jeg ønsker, at alle de kommende studenter orienterer sig bredt i forhold til deres uddannelse – herunder også kommunikation, som er et fag i vækst i disse år.

Publiceret 18 September 2018 14:12

SENESTE TV