Billede fra opgaveudvalgets første møde. Privatfoto

Billede fra opgaveudvalgets første møde. Privatfoto

DEBAT: Unge på jagt efter Danmarks bedste ungdomsboliger

Af
Andreas Weidinger (K),

medlem af Gentofte Kommunalbestyrelse

De næste tre måneder skal seks unge borgere fra Gentofte nu sætte retningen for, hvordan fremtidens ungdomsboliger i Gentofte skal indrettes.

Gentofte Kommune er blevet berømt for vores borger-inddragelse, og derfor er det helt naturligt, at vores unge nu får muligheden for at bestemme, hvordan Gentoftes 150 nye ungdomsboliger fordelt rundt om i kommunen skal se ud. Det gør de gennem 'Opgaveudvalget for indretningen af ungdomsboliger', som gennem de næste tre måneder skal udarbejde et endeligt forslag til kommunalbestyrelsen.

Første møde, som foregik i en rigtig ungdomsbolig i Vandtårnet, gik over al forventning med indgående spørgsmål og gode ideer fra vores unge, hvilket er den helt rigtige start for et opgavevalg.

I løbet af de næste måneder skal vi ud på en opdagelsesrejse med besøg til spændende boliger, arkitekter og snedkerværksteder, som alle kan give viden og inspiration, der sammen med de unges ideer og ønsker skal være med til at skabe Danmarks bedste ungdomsboliger.

Som formand for udvalget glæder jeg mig meget til at se, hvad vi kommer frem til. Men mest af alt glæder jeg mig over, at Gentofte Kommune er fyldt med unge engagerede borgere, der ikke bare tager ansvar for sig selv, men også for fremtidens generationer. Vi kan være stolte af vores unge i Gentofte!

Publiceret 19 September 2018 19:18