Modelfoto: Mostphotos

Modelfoto: Mostphotos

DEBAT: Sikke noget lort - og meget respektløst

Kirsten Fredensborg, Ordrupvej 67C 3. tv., 2920 charlottenlund

Som nylig hundeejer er jeg begyndt at færdes oftere på Ordrup Kirkegård. En hyggelig, grøn oase med både veltrimmede og mere tilgroede områder, hvor min hvalp kan gå på opdagelse og snuse til den for ham nye verden. Men, for der er selvfølgelig et 'men'.

Ved hver indgang til kirkegården hænger der gratis poser, så man kan samle op efter sin hund. Det er der desværre mange, der ikke gør. Der er, for at sige det ligeud, lort på både stier, græsarealer og sågar på gravsteder. Det er respektløst og på ingen måde i orden. Jeg kan desværre også konstatere, at det ikke er alle hundeluftere, der er klar over, hvad skiltet med en hund i snor og teksten 'Hund i snor' betyder.

Vi har mødt hunde, som kom stormende og gøende uden ejer i sigte til skræk for både mig og min hvalp. Ordrup Kirkegård er, som navnet afslører, først og fremmest en kirkegård. Et sted, hvor man kan besøge sine afdøde. Der kan også være folk, der er triste og ikke har lyst til at hilse på ens hund.Så til dem, hvis hunde bare gerne vil lege og løbe frit omkring: Tag i Bernstorffsparken eller Charlottenlund Skov, hvor det er tilladt at lufte hund uden snor.

Det er ikke meget at bede folk om at overholde kirkegårdens regler, så der er plads til alle. Derfor: Saml op efter din hund og hold den i snor.

Publiceret 20 September 2018 21:44

SENESTE TV