"Gentofte Kommune kunne også erklære sig parat til at modtage kvoteflygtninge. Det er der god grund til, da integrationen her har været en succes," skriver Gentofte-borger Gitte Haslebo i dette læserbrev. Foto: Mostphotos

DEBAT: "Hvor ville jeg blive stolt, hvis Gentofte Kommune også erklærede sig parat til at modtage kvoteflygtninge!"

Gitte Haslebo, Begoniavej 11, Gentofte

Skal Danmark modtage 500 kvoteflygtninge som før? Regeringen mener nej.

Men nu har 17 Venstre-borgmestre erklæret sig parate til at tage imod kvoteflygtninge. De har øjensynlig ikke længere brug for det pusterum, som Inger Støjberg mente var nødvendigt.

Antallet af asylsøgere har været kraftigt faldende, og kommunerne har modtaget langt færre end først antaget og dermed færre, end de havde planlagt at kunne modtage. Det gælder også Gentofte Kommune, som i år blot har modtaget 12.

Måske er der flere kommuner, der er parate? Glædeligt var det at læse følgende på Twitter:

"Som konservativ vil jeg bare sige, at jeg skammer mig så inderligt over, at regeringen igen har valgt, at Danmark ikke skal tage nogen kvoteflygtninge. Historien vil dømme os hårdt."

Ordene kommer fra Andreas Weidinger, medlem af kommunalbestyrelsen i Gentofte (K). Der er formentlig flere i kommunalbestyrelsen både fra de Konservative og andre partier, der er enige heri.

Gentofte Kommune kunne også erklære sig parat til at modtage kvoteflygtninge. Det er der god grund til, da integrationen her har været en succes. Integration kan måles på flere parametre, men en af de vigtigste er den andel af flygtningene, der kommer i regulært arbejde.

Kommunerne får en bonus fra staten afhængig af, hvor mange der kommer i arbejde sammenlignet med året før. Gentofte Kommune ligger pænt og fik 675.000 kr. i bonus.

Er 500 kvoteflygtninge fordelt på 98 kommuner mange? En stor kommune som Gentofte kan nok klare mere end gennemsnittet på 5, f.eks. 9 kvoteflygtninge. Det mister vi næppe pusten af.

Kommunen vil ikke stå alene med opgaven. Hundredevis af frivillige tilknyttet Venligboerne og Netværkshuset vil byde velkommen og hjælpe med stort og småt.

Hvor ville jeg blive stolt, hvis Gentofte Kommune også erklærede sig parat til at modtage kvoteflygtninge!

Publiceret 19 October 2018 16:24