Gentofte Hospitals akutfunktioner er ikke tidssvarende, mener Torben Kjær, der sidder i regionsrådet for Enhedslisten. Arkivfoto

Gentofte Hospitals akutfunktioner er ikke tidssvarende, mener Torben Kjær, der sidder i regionsrådet for Enhedslisten. Arkivfoto

DEBAT: Hvorfor skal Gentoftes borgere nøjes?

Torben Kjær, regionsrådsmedlem for Enhedslisten

I regionsrådet er der stor opbakning til at bevare en akutklinik på Gentofte Hospital. Men et flertal har besluttet, at de akutfunktioner, der er i dag, skal bevares, hvor planen ellers er, at Gentofte skal være for planlagte operationer, ambulant kontrol, etc.

Som medlem af følgegruppen for Herlev Hospital har vi set de nye enestuer og faciliteter på Herlevs akuthus og kvindebarn-center til 1,2 mia. kr. Det bliver enestuer på størrelse med Gentoftes to-sengsstuer, det bliver med eget stort toilet og bad, hvor flere stuer på Gentofte må deles om et lille toilet og bad.

På Herlev vil alt nødvendigt apparatur være inden for rækkevidde, hvor man på Gentofte køres frem og tilbage i kældergangene. Da jeg for små fire år siden var indlagt på Gentofte i januar, måtte jeg ligge med uldtrøjer, halstørklæde og hue for ikke at blive syg op til operation.

Om jeg begriber, at flertallet ikke under borgerne i Gentofte at blive indlagt på de topmoderne hospitaler i Herlev og Bispebjerg (10 og 4 km fra Gentofte), med moderne operationsstuer og apparatur, god plads og behagelige omgivelser, men at de må nøjes med det utidsvarende Gentofte Hospital.

Publiceret 09 November 2018 10:30