Et vinterbillede fra Forstbotanisk Have. Privatfoto

Et vinterbillede fra Forstbotanisk Have. Privatfoto

DEBAT: Borgmesteren bryder sit løfte

Claus Winberg, Einar Holbølls Vej 7, Charlottenlund

Borgmester Hans Toft og Bernstorffparkens venner afleverede for to år siden 5.224 underskrifter mod statens forslag om at indskrænke det område i Bernstorffsparken, hvor hunde kan luftes uden snor.

Hans Toft skrev på sin Facebook-side den 31. maj 2016: ”Hvis vi i Gentofte Kommune havde mødt en så massiv protest mod et forslag, så ville forslaget blive skrottet på stedet.”

På det seneste kommunalbestyrelsesmøde blev der afleveret 16.215 underskrifter mod det planlagte højhusbyggeri klos op ad Forstbotanisk Have (FBH). Det er utvivlsomt den største underskriftindsamling i Gentofte Kommune nogensinde mod planerne om at tillade byggeri af ikke mindre end 9.000 m2 boliger på den lille smalle grund ved FBH.

Den lokale borgergruppe, som har stået for indsamlingen, tog det derfor for givet, at borgmesteren ville holde sit løfte om at skrotte planerne.

Hans Toft afviste imidlertid den massive modstand mod byggeplanerne med en tåget forklaring om, hvorfor den ene sag er mere vigtig end den anden. Der blev blandt andet talt om ventelisten til ungdomsboliger, hvor Hans Toft trak et nyt tal op af hatten, som var 2-3 gange højere end for et par måneder siden. Det afventes med spænding, hvornår ventelisten til ungdomsboliger vil overstige antallet af samtlige borgere i Gentofte Kommune.

Gentofte Kommune bryster sig af at lægge stor vægt på borgerinddragelse. Men de 16.215 borgere, som ønsker at forhindre byggeriet ved Forstbotanisk Have må desværre erkende, at hundeluftning uden snor har højere prioritet end at beskytte kulturhistoriske grønne områder.

Publiceret 19 November 2018 19:25