Mads Fuglede. Foto: Steen Brogaard

Mads Fuglede. Foto: Steen Brogaard

DEBAT: Et bilfrit Gentofte løser ikke problemerne

Mads Fuglede (V), MF

Den 30. oktober havde Sikandar Siddique et indlæg i Villabyerne. Heri spørger Sikandar, om Gentofte er klar til at indføre bilfrie timer? Det fungerer jo så godt i Bogotá, som Sikandar fremhæver, så hvorfor ikke gøre colombianerne kunsten efter?

Nu har jeg desværre aldrig været i Bogotá, men det er ikke mit indtryk, at colombiansk politik giver svar på ret mange af vores problemer. Mit svar er i hvert fald klart; nej, Gentofte skal ikke indføre bilfrie timer.

At indføre bilfrie timer i Gentofte vil ikke løse klimaproblemerne. Det vil til gengæld gøre livet besværligt for Gentoftes borgere. Forslaget lyder måske som en god idé, hvis man ingen børn har og bor centralt i København. Men faktum er, at Gentofte huser masser af børnefamilier og erhvervsdrivende, som skal have hverdagen og weekenderne til at hænge sammen. Og her er bilen altså bare et helt afgørende redskab.

Jeg er enig med Sikandar i, at vi skal passe på miljøet og i fællesskab indrette os stadigt grønnere og mere bæredygtigt. Men lad os gøre det der, hvor det giver mening.

I regeringens nye klimaplan har vi f.eks. foreslået at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler i 2030, ligesom vi vil gøre det billigere at købe el-biler i 2019 og 2020. Det er nemlig regeringens mål, at der i 2030 er over én million elbiler eller tilsvarende grønne biler i Danmark. Dét er tiltag, som rent faktisk vil kunne mærkes. Det vil betyde mindre klimabelastning, renere luft og et rygstød til at reducere støjen fra trafikken.

Som politikere er det vores opgave at komme med løsningsforslag til de problemer, vi står over for. Vores forslag skal være fornuftige og give mening, men vigtigst af alt skal de løse borgernes problemer – ikke skabe nye.

Publiceret 22 November 2018 16:34