"Borgerinitiativet med de 16.215 underskrifter imod byggeri på grunden har overbevist os om, at det ikke er et velegnet sted at bygge almene boliger," skriver Line Traugott fra Enhedslisten i dette læserbrev. Arkivfoto

DEBAT: En seriøs udviklingsplan for lejeboliger efterlyses

Af Line Traugott, Lyngbyvej 315 A, Gentofte

Ole Lund Petersen (Socialdemokratiet) kritiserer i Villabyerne Enhedslisten for ikke at ville bygge almene boliger på DSB-grunden ved Charlottenlund Station.

Borgerinitiativet med de 16.215 underskrifter imod byggeri på grunden har overbevist os om, at det ikke er et velegnet sted at bygge almene boliger. I modsætning til Socialdemokratiet lytter vi til borgernes argumenter, og vi opfordrer alle partier i kommunalbestyrelsen til at gå i dialog med borgerinitiativet for at finde en holdbar og bæredygtig løsning.

Socialdemokratiet er ikke just kendt for at lytte til græsrødderne, og både på landsplan og i Gentofte er det svært at se, hvad det er for en samfundsvision Socialdemokratiet har - andet end at ville magten og taburetterne.

Hvis Ole Lund Petersen fulgte lidt mere med i, hvad der blev sagt i debatterne ved kommunalbestyrelsesmøderne, ville han vide, at Enhedslisten hver gang hans egne partikammerater stemmer for etablering af flere ejerboliger, så påpeger Enhedslisten, at der i stedet for burde bygges almennyttige boliger.

Ole Lund Petersen er formand for en almennyttig boligforening og hylder i samme forbindelse den såkaldte Ghettoplan, hvis formål er at rive sunde almene familieboliger ned. Partiet vil privatisere tusindvis af almene boliger og støtter nedrivning af gode boliger – uden at anvise, hvor borgerne så skal bo!

I Gentofte er ca. 5 % af boligerne almene udlejningsboliger, mens tallet i mange andre kommuner er mere end 50 %. Det er på tide, at kommunalbestyrelsen igangsætter et seriøst udredningsarbejde, hvor man udvikler en boligpolitik og en strategi for, hvordan kommunen over en årrække kan etablere flere almene boliger – en kombination af almene- og kommunalt ejede udlejningsboliger.

I dag ejer kommunen udlejningsejendomme med ca. 900 lejemål. Som en del af en kommende plan kunne kommunen opkøbe eksisterende (tomme) kontorbygninger og større villaer og omdanne dem til almene udlejningsboliger.

Publiceret 18 December 2018 18:22