"Mange små virksomheder i Gentofte og rundt om i landet har forgæves forsøgt at blive fritaget for dette klodsede omkostningstunge gebyr, fordi de ikke havde noget erhvervsaffald, men det blev ofte så langsommeligt og totalt bøvlet at få forklaret, og få det til at sive ind hos myndighederne, så mange små virksomhedsejere simpelthen opgav at klage. For at få fred og blive fri for det kommunale bøvl betalte de ofte bare regningen," skriver Colette Brix, der er formand for Dansk Erhvervssammenslutning, i dette læserbrev. Pressefoto

DEBAT: Ned i skraldespanden med affaldsgebyret

Af
Colette Brix

formand for Dansk Erhvervssammenslutning

Nu får også Gentoftes små virksomheder en byrdelettelse og en afgiftslettelse. Nu får vi afskaffet det totalt bøvlede og uretfærdige affaldsgebyr.

Mange små virksomheder i Gentofte og rundt om i landet har forgæves forsøgt at blive fritaget for dette klodsede omkostningstunge gebyr, fordi de ikke havde noget erhvervsaffald, men det blev ofte så langsommeligt og totalt bøvlet at få forklaret, og få det til at sive ind hos myndighederne, så mange små virksomhedsejere simpelthen opgav at klage. For at få fred og blive fri for det kommunale bøvl betalte de ofte bare regningen.

250.000 virksomheder i Danmark er omfattet af denne tåbelige ordning, og der er blevet kradset 100 millioner kroner ind om året. At administrere denne ordning har nok kostet mere i omkostninger og bøvl, end den har klinget i kommunekassen.

Affaldsgebyret er en kendt hadeafgift igennem mange år, så bedre sent end aldrig, at den bliver fyret fra 2019.

Publiceret 27 December 2018 08:24

SENESTE TV