"Det er beskæmmende, at vi står midt i en klimakrise, og regeringens - og DF's - svar er mere asfalt. Uden øje for grønne transportformer," skriver Jeppe Bruus (S), folketingskandidat Gladsaxe/Gentofte. Pressefoto

DEBAT: Regeringen fører mere støj og møg til Gentofte

Af
Jeppe Bruus (S)

folketingskandidat Gladsaxe/Gentofte

Regeringen har fremlagt infrastrukturinvesteringer for hele landet for i omegnen af 100 mia. kr. frem mod 2030. Det er mange penge.

Desværre prioriterer regeringen udbygning af motorveje frem for udbygning af den kollektive transport. Det selvom 400.000 borgere i hovedstadsområdet hver dag er generet af trafikstøj.

Det forringer livskvaliteten og er skadeligt for både sundhed og priser på lejligheder og huse.

Det er beskæmmende, at vi står midt i en klimakrise, og regeringens - og DF's - svar er mere asfalt. Uden øje for grønne transportformer.

Regeringen siger, at de også er optaget af at håndtere klimakrisen. Men de viser der langt fra i handling.

Vi er den første generation, der mærker konsekvenserne af klimaforandringerne. Og den sidste generation, der kan gøre noget ved det. Tiden er inden til handling.

Lad os stoppe med at føre mere støj og møg gennem Gentofte og resten af Københavns omegn.

Lad os bekæmpe trafikstøjen i stedet. Og løse trængselsproblemerne ved at udbygge den kollektive transport.

Vi kan starte med at forbedre busdækningen og skabe endnu bedre sammenhæng mellem den kollektive transport i Gentofte og København.

Som Gitte Fogholt skriver i sidste uges udgave af Villabyerne, så er det frustrerende, at Movia har fjernet køreplanerne for busserne i Gentofte. Vi kan starte med at sikre bedre busdrift.

Publiceret 21 March 2019 19:32

SENESTE TV