Pia Kjærsgaard har selv sin hund i snor. Privatfoto

Pia Kjærsgaard har selv sin hund i snor. Privatfoto

DEBAT: Hold nu hunden i snor i Nymosen og ved Gentofte Sø

Af
Af Pia Kjærsgaard

MF

Gentofte

Det er et stort problem, at gæster i Nymosen i Vangede og ved Gentofte Sø lader deres hunde rende rundt uden snor. Det skræmmer ganske enkelt svømmefugle og andre vilde dyr fra vid og sans og forstyrrer dem ganske særligt i yngleperioden, hvor nogle fugle ruger på skovbunden. Hertil kommer, at det tærer på fuglenes energireserver at blive jaget af hunde.

Jeg er selv hundeejer, men kunne ikke drømme om at overtræde forbuddet mod løsgående hunde. Ofte går jeg en tur rundt om Gentofte Sø i et område, hvor der gælder samme forbud. I øjeblikket er der god gang i ynglen, og snart er der også ællinger i søerne. Hvis folk ønsker at lade deres hunde løbe frit, er der nemlig masser af muligheder for dette andre steder i kommunen som eksempelvis i Bernstorffsparken eller hundeskoven i Ermelunden.

Mariann Jensen har derfor også min fulde opbakning, når hun henvender sig til hundeejerne og beder dem om at respektere forbuddet (Villabyerne, 2. april). Desværre mener nogle borgere, at de er i deres gode ret til at lade deres hunde løbe rundt og skræmme dyrelivet, hvilket har betydet, at Mariann Jensen har måttet indkassere flere ukvemsord og hånlige bemærkninger. En sådan adfærd er simpelthen ikke i orden. Der er en grund til forbuddet.

Heldigvis får Mariann Jensen også opbakning fra skovrider Kim Søderlund fra Region Hovedstaden, som under henvisning til naturbeskyttelsesloven peger på, at der er en helt konkret grund til forbuddet – og at ikke alene bliver de vilde dyr generet, men også fredelige borgere, som forståeligt nok kan blive skræmte, når en hund pludselig kommer farende imod dem.

Hvis flere borgere gør som Mariann Jensen og tager fat i ejerne, er jeg sikker på, at vi kommer problemet til livs. Selv skal jeg nok gøre en sløset hundeejer opmærksom på lovgivningen, hvis en løsgående hund krydser min vej. Hold nu den hund i snor og respektér forbuddet.

Publiceret 17 April 2019 07:03

SENESTE TV