DEBAT: Lad os være stolte af Gentofte

Af
Anahita Malakians (NB),

folketingskandidat i Gentoftekredsen

debat Som folketingskandidat for Nye Borgerlige vil jeg ud over partiets velkendte mærkesager arbejde for en langt større respekt for de værdier, der skabes. I særdeleshed vil jeg synliggøre og med stolthed vise, hvor stort et bidrag vores kommune yder til samfundet.

Jeg vil simpelthen ikke finde mig i den retorik, hvor områdets borgere først afleverer 3,2 milliarder kroner i udligning og efterfølgende udsættes for nedladende kommentarer fra de politiske fløje og samfundsgrupper, der nyder stor gavn af denne udligning.

På længere sigt vil det naturligvis være optimalt at ændre den nationale udligningsstruktur. Men indtil da vil jeg øjeblikkeligt ændre den retoriske tilgang og opfordre kommunens borgere til at vise stolthed over den velstand, de bidrager med.

3,2 milliarder kroner er lig 5.000 sygeplejersker eller det samme antal lærere. Er det rimeligt, at borgere, der bidrager med sådanne værdier, skal udsættes for en hetz af dem, der nyder godt af disse værdier? Nej, det er det ikke.

At være folketingsmedlem for Gentofte Kommune vil for mig også handle om en respektfuld holdning over for dem, der sikrer vores velfærd. Derfor vil jeg konsekvent afvise en retorik, der omtaler en gruppe borgere som 'de rige', 'de grådige' eller bruger andre perfide termer.

For vores kommune er tværtimod hjemsted for de flittige, de opfindsomme og ihærdige, som skaber velstand for andre uden for kommunen.

Den kommunale udligningsmodel er på ingen måde optimal i dag, og derfor er der behov for en ny reform på dette område efter næste valg. De bredeste skuldre bør kunne hjælpe de svageste i samfundet, for det er borgerlig anstændighed, men der skal samtidig være ret og rimelighed i det.

Publiceret 20 April 2019 10:03

SENESTE TV