"Det kan være vanskeligt at tro på de unges seriøse involvering i klimakampen," skriver en læser. Arkivfoto

DEBAT: "Det kan være vanskeligt at tro på de unges seriøse involvering i klimakampen"

Af
Preben Kanstrup

Callisensvej 4, Hellerup

Inspireret af 'I øvrigt' den 9. april, hvor der var et billede af de 17.500 skod, der var indsamlet, kan jeg ikke lade være med at tænke på, om skodsamlerne har været hele vejen rundt.

Går man tur forbi de frokoststeder, der er mest populære blandt eleverne på kommunens ungdomsuddannelser, kan man godt blive imponeret over mængden af cigaretskod på fortovet, selv om der måske lige er blevet ryddet op.

Drages der paralleller til de unges sympatiske deltagelse i den nylige 'verdensomspændende' demonstration for et bedre klima, kan det være vanskeligt at tro på de unges seriøse involvering i klimakampen. Hver dag efterlades der millioner af skod rundt omkring, så ud over, at op mod 40 procent af de unge gør, hvad de kan for at ødelægge deres helbred, gør de samtidig en kæmpe indsats for at belaste CO2-udslippet og klimaet i al almindelighed.

Det kan være interessant at få dokumentation for, hvor hårdt fremstillingen af cigaretter og rygning belaster miljøet – det kan måske være en god opgave i kemi/fysik timerne. Har de unge mennesker mon også tænkt på, at den frokost inkl. emballagen, de køber sig til, i de forskellige fast food forretninger heller ikke er særlig miljøvenlig?

Publiceret 25 April 2019 07:06

SENESTE TV