Sommerens komme giver live og glade dage i Skovshoved Havn og dermed travlhed for Erdal Dag og hans restaurant Il Gabbiano.
Sommerens komme giver live og glade dage i Skovshoved Havn og dermed travlhed for Erdal Dag og hans restaurant Il Gabbiano.
Foto: Annette Houman
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny italiener i Skovshoved Havn

Il Gabbiano har åbnet en søsterrestaurant til den 'gamle' i Rungsted Havn, og menukortet favner både sejlerfolket og familierne

Solen står højt på himlen og sommervarmen lokker en gruppe svenske kajakroere, to letklædte veninder og en kaffetørstig ungersvend til at slå sig ned foran den nyåbnede italienske restaurant og cafe, Il Gabbiano, i Skovshoved Havn.

Snart fylder pastaretter, friskpresset orangejuice og caffe latte bordene med udsigt til sejlskibe, blomstrende hybenbuske og slendrende hundeluftere.

Tilfredsheden med vejret er til at få øje på hos Erdal Dag, som både er bestyrer af restauranten og medejer sammen med sin onkel, der ejer restauranten ved samme navn i Rungsted Havn.

Enkle retter for alle

I midten af april slog de dørene op for 'lillesøsteren' i Skovshoved i de lokaler på havnen, hvor Café B tidligere lå. Og efter en let ombygning var et afslappet italiensk look på plads.

"Vores koncept er veltillavede og lettilgængelige italienske retter. Pizzaer fra stenovn, hjemmelavet lasagne, salater, masser af pastaretter og børnemenuer - og både til frokost og middag og ind imellem, for vi har åbent fra klokken 11 til 22 hver dag", fortæller Erdal Dag, der er vokset op med restaurantdrift, for 'familiedynastiet' ejer flere restauranter i Danmark og på 'flere niveauer', som Erdal Dag udtrykker det.

Han styrer restauranten, og i køkkenet er det en 'ægte' italiensk kok, der styrer.

Har man mere lyst til en bøf og en god flaske rødvin, samt et par klassiske italienske forretter og desserter, findes det også på kortet. Og vil man hellere spise det hele derhjemme, kan man bestille retterne som take away. Selskabsmenuer er man også leveringsdygtig i.

På dage med høj himmel og solskin trækker gæsterne naturligvis udenfor og nyder udsigten til havnen, men på grå og mørke dage vil der også være noget for øjnene at gå på opdagelse i indenfor. På væggene i restauranten vil skiftende kunstnere nemlig udstille deres værker - der i øvrigt også kan købes.

"På den måde skaber vi variation i indretningen og atmosfæren. Vi har valgt en neutral indretning i sort og hvidt på borde og stole, og farverne leverer kunstnerne", smiler Erdal Dag.

Publiceret: 28. Maj 2012 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt