Tuuli Holm har været på iskurser en del gange i Italien på Gelato Universitet, men har ellers ingen erfaring fra fødevarebranchen.
Tuuli Holm har været på iskurser en del gange i Italien på Gelato Universitet, men har ellers ingen erfaring fra fødevarebranchen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nyåbnet: Slagslunde-par slår sig på hjemmelavet is

’Lille isfabrik’, som forleden åbnede i Meny i Rotunden, er et ægtepars drøm om at skabe noget fra bunden og se det vokse

Af Jesper Bjørn Larsen

Det er en finanskvinde og en bygningsingeniør, som ingen baggrund har for is eller fødevarer i det hele taget, der står bag 'Lille isfabrik', som er blevet en del af Meny-forretningen i Rotunden.

Ægteparret Tuuli og Morten Holm havde gennem mange år gået med iværksættertanker, og på en sommerferie i 2013 til Tuulis hjemland, Finland, 'isnede' drømmen om at blive selvstændige.

“Tuuli faldt over en artikel om tre finske venner, som havde startet deres egen isproduktion lidt udenfor Helsinki, hvor konceptet byggede på kvalitets-is. Der startede drømmen om egen isfabrik, og den efterfølgende tid undersøgte vi det danske ismarked. Vi syntes, der manglede håndlavet is af høj kvalitet, som var bygget på ærlighed og lokale råvarer, hvor man ikke går på kompromis med smagen. Og de værdier danner i dag grundlaget for 'Lille isfabrik',” fortæller Morten Holm.

Parret bor i den gamle købmandsgård i Slagslunde, hvor de har ombygget en del af huset til ismejeri. Huset har været købmand i hundrede år frem til 2002, hvor købmandsgården blev indrettet til bolig og nu altså til ismejeri.

Deres tre sønner på 6, 8 og 10 år udgør smagspanelet i 'Lille isfabrik'.

Sidste sommer blev de kontaktet af Meny-købmanden Rasmus Vejbæk-Zerr fra Rotunden, som så et potentiale i deres is og som tilbød et samarbejde.

“Vi ser et kæmpe potentiale i Hellerup. De første kunder i butikken har taget virkelig godt imod vores is og de lidt anderledes sammensætninger. Eftersom al isen er håndlavet og produktionen omfatter ganske få og simple maskiner, er det muligt for os hurtigt at tilpasse både produkter og smagsvarianter, så vi kan imødekomme ønskerne fra kunderne,” fortæller Morten Holm.

Ægteparret har også indrettet en lille isbar med ca. 20 siddepladser indenfor og 30 udenfor på terrassen, og dermed kan deres forretning også bruges til små events, firmaarrangementer osv.

Publiceret: 17. Maj 2017 18:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt