Sne og is er ingen undskyldning for at droppe træningen. Steffen Truelsen fra Gentofte (th.) og Peter Ebro træner nemlig til et løb på tværs af alperne til sommer. Følg deres projekt på www.transalpinerunners.com – en meget underholdende og informativ blog med gode tips, også til motionsløbere.

Sne og is er ingen undskyldning for at droppe træningen. Steffen Truelsen fra Gentofte (th.) og Peter Ebro træner nemlig til et løb på tværs af alperne til sommer. Følg deres projekt på www.transalpinerunners.com – en meget underholdende og informativ blog med gode tips, også til motionsløbere.

Seriøse bakker i benene

To familiefædre skifter barnevognsturene ud med bakkeløb, når de til sommer løber etapeløb på tværs af alperne

Af
Af Marie Lau

Steffen Truelsen fra Fuglegårdsvej er ikke typen, der klager over bentøjet, når han tager trapperne til fjerde sal eller traver lange ture med barnevognen. Til sommer står han nemlig over for seriøse udfordringer, når han sammen med makkeren Peter Ebro skal gennemføre Transalpine Run, som er et 8-dages etapeløb på tværs af alperne fra Tyskland gennem Østrig og til Italien. Og det bliver ikke noget med at løbe gennem dalene, fortæller Steffen Truelsen:
?I løbet af de otte dage løber vi 288 kilometer og 18.672 højdemeter. Det svarer til 536 ture op og ned igen i Rundetaarn, så det er med sikkerhed noget, der kommer til at kunne mærkes i lårene.?

Næsten maraton hver dag

I gennemsnit kommer de to til at løbe 36 kilometer om dagen og med mere end to kilometers stigning pr. etape. Steffen Truelsen gennemførte samme løb på mountainbike i 2005, så han ved lidt om, hvad han går ind til:
?Det er en virkelig smuk tur gennem meget kuperet og varieret terræn. Kun en lille del af løbet har vi asfalt under fødderne – langt det meste er skovbund og bjergstier.?
Løbet gennemføres i hold på to, så man kan hjælpe hinanden, hvis der opstår problemer undervejs i strabadserne.

I træning som bjergged

Steffen Truelsen kender sin makker Peter Ebro gennem butikken Løberen i Lyngby, som de begge arbejder for. De træner allerede nu en del sammen:
?Vi prøver at få så mange bakker i benene som muligt – for eksempel ved at træne i Ermelunden eller Ulvedalene. Ind imellem kører vi også til Bagsværd sø, hvor der er nogle gode stejle bakker. Udfordringen i Danmark er at få nogle stigninger, uden at man skal løbe mange kilometer for at få sine højdemeter. Træner man for eksempel på Geels Bakke, skal man løbe en hel kilometer for at få en stigning på 40 meter. Der er Bagsværd Sø bedre.?

Familietiden er fredet

I øjeblikket træner de to kommende bjerggeder 5-7 timers løb om ugen, men regner med at nå op på 10-12 timer inden for de næste par måneder. Det er mange timer at få tid til med arbejdsliv og familie ved siden af. Men der er nogle kneb, fortæller Steffen Truelsen:
?Hvis vi for eksempel er ude hos nogle venner eller til et arrangement i familien, så har jeg tit løbeskoene med, så jeg kan løbe hjem. Eller jeg løber til og fra arbejde, så transporttiden bruges til løbetræning. Til gengæld er tiden mellem 17 og 20 fredet, der handler det om familien.?
Du kan følge Steffen Truelsen 3og Peter Ebros forberedelser til løbet på www.transalpinerunners.com. Bloggen er fyldt med gode tips til træning, også for dem, der holder sig til lidt mindre udfordringer på løbefronten.

Publiceret 09 March 2010 11:00