Ejerne af Diamool jubler, da voldgiften har besluttet, at gøre Diamool til vinder foran High Flyer og Sir Henry. Foto: Steen Trolle

Ejerne af Diamool jubler, da voldgiften har besluttet, at gøre Diamool til vinder foran High Flyer og Sir Henry. Foto: Steen Trolle

Drama ved galopderby:

Vinderen blev bortdømt

Sir Henry kom først men blev deklassificeret til tredjepladsen, fordi den skiftede bane i opløbet. I stedet gik sejren i J. Lauritzen Dansk Derby til Diamool, som kom i mål som nummer to

Af
Steen Trolle

Ejerne af hesten Sir Henry jublede for tidligt, da årets udgave af Dansk Galopderby søndag blev afviklet på Klampenborg Galopbane. Sir Henry kom først i mål, men hesten fik kort efter frataget sejren, og i stedet kunne danskejede Diamool, som var blevet toer, kåres som vinder.
Årsagen var, at Sir Henry i opløbssvinget skiftede spor og løb ind foran favoritten High Flyer. Den slags må man ikke, og da den såkaldte voldgift havde voteret i nogle meget lange minutter, blev Sir Henry deklassificeret til tredjepladsen.
Meldingen udløste et sandt jubelbrøl hos folkene bag TLP Racing & Milo Racing, som ejer Diamool, og jockey Jacob Johansen. Imens måtte Sir Henrys ejer Karin Salling slukøret erkende, at vinderchecken på 400.000 kroner var forvandlet til de 100.000 kroner, som der gives til en tredjeplads. Andenpladsen gik til forhåndsfavoritten High Flyer, som blev reddet af Nicolaj Stott og ejes af Elkær Stutteri.
Sejren var den første til Diamool, der trænes af svenske Lennart Reutenskjöld. Diamool fik først sin væddeløbsdebut den 29. april i år, men den har på sine tre starter inden derbyet imponeret så meget, at den var rubriceret som "dark horse" i dagens program.

Jockey på sygehuset

Drama var der også i det efterfølgende løb, hvor jockey Nathalie Mortensen blev smidt af sin hest inden starten og måtte fragtes på sygehuset i en ambulance.
Den foreløbige melding lød på kraftige nakke-og rygsmerter men at Nathalie Mortensen stadig havde følsomhed i kroppen.
Da løbet endelig kunne sættes i gang blev det vundet af hesten Master Kid, som havde derbyvinderen Jacob Johansen som jockey.

Publiceret 27 June 2010 20:39