Anette Uttenthal:

'Jeg har fået mit liv tilbage'

Anette Uttenthal har gennemlevet en personlig krise, efter at hendes mand Stein Bagger blev afsløret i svindelsagen med IT-Factory. Men efter snart to år er Uttenthal tilbage og har åbnet ny ejendomsmæglerforretning på Ordrupvej

Af
Af Anne Schøning Christensen

Gift med danmarkshistoriens største svindler. Skjulte millioner og hang til diamanter, pelse og dyre rejser.
Det er det image, offentligheden forbinder med kvinden Anette Uttenthal, der i snart to år ufrivilligt har befundet sig i en personlig krise, efter at hendes mand Stein Bagger i 2008 blev afsløret i det, der kaldes Danmarks største svindelsag med firmaet IT-Factory.
Turen ned har været hård, men den 47-årige ejendomsmægler har fundet overskuddet til at komme tilbage. Fra sin egen forretning, Kun Lejligheder, på Ordrupvej skal Anette Uttenthal sælge og udleje lejligheder i Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner.
"Jeg vil sige det sådan, at det var godt, jeg ikke vidste, hvad jeg skulle igennem. Det blev langsomt værre og værre. Sagen kværnede oppe i mit hovede. Men efterhånden kunne jeg indse, at jeg også skulle leve mit eget liv", fortæller Anette Uttenthal, da Villabyerne møder hende i den nye forretning.

En stor beslutning

Som 23-årig blev Anette Utten-thal uddannet ejendomsmægler. Året efter blev hun indehaver af sin egen ejendomsmæglerforretning på Nordre Frihavnsgade i København, og samme år blev hun indehaver af i alt fire forretninger under Home-kæden.
Men i 2007 tog hun en stor beslutning. 1. juli afhændede hun samtlige forretninger for at få sig et pusterum.
"Jeg havde bare brug for en pause. Jeg har ingen børn og har aldrig haft en pause i forbindelse med barsel eller andet. Lige siden jeg blev færdig, er det hele gået stærkt. Jeg havde brug for at finde mig selv", siger Anette Uttenthal.

Ud på den anden side

Men selv om der blev tid til at observere ejendomsmæglerbranchen udefra, tid til at bage boller, gå lange ture med hunden og løbe, så skulle det tiltrængte pusterum vise sig at blive alt andet end tid til at fordybe sig og finde ro.
Omkring halvandet år efter, helt præcist den 1. december 2008, blev hendes mand Stein Bagger afsløret i Danmarks største svindelsag med IT-Factory.
"Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har gjort noget ved mig. Men jeg er kommet ud på den anden side og ser livet på en anden måde. Det har påvirket mig i den retning, at jeg har fulgt mit hjerte og er gået i gang med det, jeg allerhelst vil", siger Anette Uttenthal, der ikke ønsker at kommentere yderligere på den turbulente tid.

Ingen detaljer

Villabyerne vil gerne vide, hvordan Annette Uttenthals forhold til Stein Bagger er den dag i dag. Men det ønsker hun ikke at svare på.
Hun ønsker heller ikke at gå i detaljer med, hvordan det var at få sit privatliv og forbrug krænget ud på samtlige af nationens avissider. Ydmygelsen i at skulle aflevere sine smykker for at dække det gigantiske tab efter sin mands leasingkarrusel.
"For mig handler det om at se fremad. Jeg er kun mig selv nu og vil koncentrere mig hundrede procent om min nye forretning", siger hun.
Det eneste, hun vil forholde sig til, er, hvordan den turbulente tid med Stein Bagger har påvirket hendes muligheder for at drive forretning.
"Der vil altid være nogle, som vælger én fra. Men med tiden er jeg sikker på, at det ikke er det, folk vil fokusere på. Selvfølgelig kan jeg mærke, at pressen har givet mig ekstra opmærksomhed, men jeg har fået masser af mails fra folk, som ønsker mig velkommen tilbage. Der kommer sågar mails fra folk i Jylland".

Blev for firkantet

Anette Uttenthal har brugt en stor del af sit pusterum på at observere ejendomsmæglerbranchen udefra.
"Jeg kan godt se, at når man som jeg havde så mange og store forretninger, så kan det hele godt blive lidt firkantet. Med min nye forretning vil der blive plads til den enkelte kundes behov og fokus på den enkeltes præmisser".
Kun-Lejligheder åbnede den 10. september. De første kunder har allerede været forbi de lyse lokaler i den gamle cigarforretning på Ordrupvej.
"Jeg er ikke i tvivl om, det nok skal gå. Jeg er ejendomsmægler helt ind i hjertet. Det er her, jeg har det bedst, og nu vil jeg super gerne i gang igen. Jeg har fået mit liv tilbage", siger Anette Uttenthal.

Se web-tv interview med Anette Uttenthal her på netavisen.

Publiceret 14 September 2010 11:30