Elsebeth Palsgaard og Pernille Bigum fra NordiskNaturligvis viser deres Sanse Kit Kasse frem.

Elsebeth Palsgaard og Pernille Bigum fra NordiskNaturligvis viser deres Sanse Kit Kasse frem.

Børnene skal sanse den sunde mad

Gentoftes daginstitutioner har modtaget en såkaldt Sanse Kit Kasse, der på en sjov måde skal sætte mad og måltider på dagsordenen

Af
Af Anne Schøning Christensen

Børnene i Gentofte Kommune skal have skærpet deres sans for den sunde mad. I øjeblikket er kommunens daginstitutioner i gang med at udvikle en mad- og måltidspolitik, og i den forbindelse har kommunen modtaget en såkaldt Sanse Kit Kasse. En kasse, der på en sjov og anderledes måde skal sætte mad og måltider på dagsordenen. Børnene rører, smager, lugter og ser, alt imens de lærer, hvor maden kommer fra, og hvordan råvarerne vokser i naturen.

Spiselig borddekoration

"Målet er at formidle sundhed og mad i børnehøjde og invitere sanseligheden med til bords. Viden om råvarer, sæsoner og madkultur krydres med sjove historier, som medvirker til, at børn og voksne træffer kvalificerede valg i relation til deres egen sundhed, siger Elsebeth Palsgaard fra virsomheden NordiskNaturligvis, som har udviklet sansekasserne. I kasserne er der danske husdyr i ministørrelse, kornsorter og spiselige spirer. Det hele anrettes på en lille bakke, der kan bruges som spiselig 'bord-diskussions-dekoration'. "Projektet giver mulighed for at arbejde med mad- og måltidspolitik, og det hele sker på en måde, der inddrager børnene og giver inspiration til både børn og voksne, siger Trine Venbjerg Hansen fra Børn, Unge og Fritid i Gentofte Kommune. Sanse Kit Kassen blev leveret til Gentofte Kommunes institutioner den 21. september.

Publiceret 24 September 2010 07:00