Lyngby-Taarbæk Kommune er godt sure på Gentofte Kommune, der vil klage over Bakkens åbningstid til Natur- og Miljøklagenævnet.

Lyngby-Taarbæk Kommune er godt sure på Gentofte Kommune, der vil klage over Bakkens åbningstid til Natur- og Miljøklagenævnet.

Kommuner i fejde om Bakken:

"Gentofte opfører sig som Damernes Magasin"

Gentoftes klage over, at Bakken har fået lov til at forlænge sæsonen, vækker harme i Lyngby-Taarbæk Kommune

Af
Steen Trolle

"Det er ufatteligt, at Gentofte Kommune har så travlt med at gøre livet surt for Danmarks næststørste forlystelsespark".
Formanden for Byplanudvalget i Lyngby-Taarbæk, viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S), skyder med skarpt mod nabokommunen. Anledningen er, at Gentofte vil klage til Natur- og Miljøklagenævnet, fordi Lyngby-Taarbæk har givet Dyrehavsbakken tilladelse til at forlænge sæsonen med én dag til søndag den 1. september.

Revy og motorcykler

Ifølge Gentofte Kommune er tilladelsen ulovlig, men Simon Pihl Sørensen finder det pinligt, at der overhovedet stilles spørgsmålstegn ved sæsonudvidelsen.
En udvidelse, der er begrundet i, at Cirkusrevyen har en dobbeltforestilling lørdag den 31. august. Derfor frygter man trafikkaos, hvis 5.000 motorcyklister samme aften lægger vejen forbi for at lukke Dyrehavsbakken, sådan som der er tradition for på den sidste åbningsdag.
"Herregud, det var dog noget af det mest smålige, jeg har oplevet", siger Simon Pihl Sørensen om Gentoftes klage.
"Er det ikke noget med at få proportionerne på plads og kaste sig over de ting, vi i kommunerne er sat til, i stedet for at bruge skattekroner på at klage over en sag som denne. Vi taler om én dag, og når Bakkens åbningstid udvides med en dag, skyldes det, at dagen efter den normale lukkedag er en søndag, og at Bakken i løbet af året har en række lukkedage. Så den samlede åbningstid er kortere", siger Simon Pihl Sørensen - og tilføjer:
"Gentofte Kommune virker lidt som Damernes Magasin, lidt for fine og lidt for frøkensure til at tage imod familien Danmark. Men helt ærligt tror jeg, de undervurderer egne borgere".

Hensyn til naboer

Gentofte Kommune begrunder sin modstand mod sæson-udvidelsen med hensynet til naboerne.
"Naboerne har et stort ønske om, at Bakken ikke får ændret åbningstiderne, idet konsekvenserne i forhold til nu vil være mere støj og trafik til gene for Bakkens naboer i Gentofte Kommune", skrev Gentofte til Lyngby-Taarbæk Kommune, da sagen blev behandlet i Byplanudvalget tidligere på foråret.
Læs Gentofte Kommunes svar i Villabyerne på torsdag - og også senere her på villabyerne.dk.

null

Publiceret 22 May 2013 10:36