Morten Eisner fik overrakt prisen af Bakkens direktør, Nils-Erik Winther. Foto: Mikael Østergaard

Morten Eisner fik overrakt prisen af Bakkens direktør, Nils-Erik Winther. Foto: Mikael Østergaard

Morten Eisner fik Tribini-prisen

Morten Eisner fik fredag overrakt Bakkens Tribini-pris af direktør Nils-Erik Winther

Af
Af Mikael Østergaard

Efternavnet Eisner er uløseligt forbundet med Bakken. Kunstmaleren Ib Eisner fik - med rette - tilnavnet Bakkens maler, hans søn søn, Jeppe, gik i faderens fodspor, og i i fredags blev den anden søn, Morten - med det fulde navn Augusto Emilius Morten - hædret med Bakkens Tribini-pris 2013.
Prisen blev oprettet i 2008 til minde om Bakkens ukronede gøglerkonge fra 1948 til 1971, Professor Tribini. Og den gives til en "humørspreder, som udviser original kreativitet i sit virke med et godt øje for de skøre og skæve vinkler".
Morten Eisner er flasket op med Bakken. Når han far sad herude og malede sine motiver, drev Morten rundt på området og udførte ikke mindst småtjanser for Professor Tribini. En af opgaverne var at lokke 'tvivlerne' ind til Tribinis forestillinger ved at lade som om, at han købte billetter til forestillingen. Som belønning fik han lov til at overvære forestillingerne.
"Ja, meget fis og ballade har jeg lært herude", erkendte Morten Eisner ved prisoverrækkelsen
”Den grønne teltdug. De røde bænke. Hele atmosfæren satte sig spor i din sjæl. Og her på det sidste har du så fået mulighed for at udleve en af dine ultimative drømme – nemlig at rejse med cirkus og optræde som klovn. Med din hang til og talent for gags og gøgl har det ikke været svært for priskomiteen at vælge dig til at modtage Tribini-prisen. Komiteen synes, at du er en sand gøgler, der på fornem vis løfter arven efter professor Tribini”, lød ordene fra Bakkens direktør, Nils-Erik Winther.
Som en del af prisen har modtageren mulighed for at invitere en gruppe af personer, som måske ikke har det så sjovt i hverdagen, til en god dag på Bakken. Morten Eisner har doneret oplevelsen til Mødrehjælpen, hvor 50 børn fra organisationens udsatte familier nu kan se frem til en festlig dag på Bakken i løbet af sæsonen.

Publiceret 24 June 2013 15:45

SENESTE TV