Gentoftes skoler skal lege engelsk

Gentofte går forud for skolereformen med nyt engelskinitiativ for kommunens yngste borgere

Af
Af Mikael Østergaard

Ved et arrangement i sidste uge på Gentofte Rådhus kunne borgmester Hans Toft præsentere et ambitiøst initiativ, hvis formål er at introducere børn for engelsk i en tidlig alder.
Initiativet, der kaldes Play and Learn og er rettet mod børn i alderen 3-9 år, skal sikre, at børnene tilegner sig sproglige kompetencer og gør deres kulturelle og sproglige bevidsthed større. Dette sker blandt andet ved hjælp af computerspil, sanglege og nye pædagogiske metoder.
Denne tidligere start på engelskundervisningen kommer skolereformen i forkøbet og følger de anbefalinger, som inspirerede undervisningsministeriet til skolereformen.
Anne Holmen, professor ved Københavns Universitet, fortalte på baggrund af rapporten 'Sprog er Nøglen til Verden', hvorfor Play and Learn er så vigtigt:
"Gode sprogkompetencer giver børnene kulturel indsigt og et globalt udsyn, samtidig med at en tidligere engelskundervisning sikrer børnene en større sprogbeherskelse og bedre udtale", lød det.
Play and Learn vil kræve værktøjer og undervisningsmetoder, der er skræddersyet til formålet. Fremfor en mere traditionel undervisning lægger Anne Holmen vægt på en social tilgang til sproget, hvor børn i sociale sammenhænge leger sproget ind.
Et af værktøjerne, som vil blive brugt, er undervisningsspillet Mingoville Preschool. Gentofte Kommune har købt licenser til alle kommunens børneinstitutioner, hvilket sikrer børnene en let tilgængelig og sjov indgang til det engelske sprog.
Play and Learn introduceres i oktober for alle børn i Gentoftes børnehaver og indskolingsklasser.

Publiceret 16 September 2013 06:00