Jill Trolle og hendes medarbejdere bærer ikke uniform og ligner naboens datter, som kommer på besøg. Foto: Annette Houman

Jill Trolle og hendes medarbejdere bærer ikke uniform og ligner naboens datter, som kommer på besøg. Foto: Annette Houman

Hjem til pleje og god tid efter indlæggelse

Sygeplejerske Jill Trolle har etableret ’Trolles Sygepleje’ for at hjælpe patienter godt hjem igen

Af
Annette Houman

Annette Houman

”Man skal da ikke være nervøs for at komme hjem”, fastslår Jill Trolle.
”Men det er der mange, især ældre, borgere, som er, når de efter længere tids indlæggelse udskrives fra hospitalet eller genoptræning. Ikke mindst, hvis de har været alvorligt syge og er svage, og især, hvis de er enlige”, fortsætter den 44-årige sygeplejerske, som derfor besluttede at etablere sit eget firma, 'Trolles Sygepleje', der netop har til formål at forberede og modtage patienter i eget hjem efter udskrivelsen. Og dermed nedbringe risikoen for genindlæggelse betragteligt eller være patienten og familiens støtte og holdepunkt, hvis man er alvorligt syg og ønsker at dø hjemme.

Seks sygeplejersker

Firmaet var en realitet i januar i år, og Jill Trolle har i sidste uge ansat sygeplejerske nummer fem.
”Det har været en overvældende start for os. Behovet for tid og kontinuitet i de første uger efter udskrivelsen er udbredt, uanset at både hospitaler og hjemmeplejen jo gør en stor indsats også for at sikre den bedste hjemkomst”, siger hun og fortsætter:
”Vi forbereder hjemmet med medicin, hjælpemidler, mad i køleskabet, hjælp, plejeplaner, ja, alt du kan forestille dig, der er behov for at få styr på, inden patienten kommer hjem. Dernæst hjælper og plejer vi efter behov, typisk to til fire uger, indtil borgeren føler sig tryg i eget hjem. Vi har tid, og vi er maksimalt to forskellige sygeplejersker, som kommer hos borgeren, hvilket giver stor tryghed”.

Pårørende mangler tid

Det er oftest pårørende til en patient, som henvender sig til Trolles Sygepleje for at købe firmaets ydelser.
”De pårørende har travlt og har ikke altid det overskud eller den fornødne viden og tid, der skal til, for at hjælpe patienten godt hjem og tilbage til hverdagen”, siger hun, der har 16 års erfaring som sygeplejerske, bl.a. som afdelingssygeplejerske på Akut Kardiologisk Afdeling på Gentofte Hospital og som hjemmesygeplejerske i kommunen.

Mange års erfaring

”Kun 16 år”, siger hun. For de øvrige medarbejdere har mindst 20 års erfaring fra bl.a. hospice, privat lægepraksis, hjemmesygepleje, medicinske og kirurgiske afdelinger. Tre af de seks medarbejdere bor i Holte, en i Hørsholm og de sidste to i Gentofte Kommune. Og Jill Trolle tilføjer, at firmaet har tilknyttet to privatpraktiserende læger, de kan rådføre sig med, foruden en meget erfaren fysioterapeut.
Jill Trolle er også master i kommunikation fra CBS og har de seneste år arbejdet med kommunikation i en større privat virksomhed.

Gøre en forskel

”Jeg ved, det er en kliche, men lysten til at gøre en forskel for de mange, som jeg ved føler sig utrygge ved udskrivelse eller for at være alene med en alvorlig sygdom eller måske har en meget syg ægtefælle, voksede. Og nu er jeg i gang”.
Medarbejderne i 'Trolles Sygepleje' optræder meget diskret.
”Vi har ingen firmabiler eller streamers i bagruden og bærer ikke uniformer. Vi ligner naboens datter, som kommer på besøg”, smiler Jill Trolle.
Firmaet hører til i Charlottenlund, og man kan læse mere på www.trollessygepleje.dk

Publiceret 01 May 2014 10:00