Glade børn på skøjter sammen med træner Julie Bidsted og hjælpetræner Katrine Rosenquist fra GKF (i grå jakker) og pædagog Tine Bach fra Søgårdsskolen yderst til højre.

Glade børn på skøjter sammen med træner Julie Bidsted og hjælpetræner Katrine Rosenquist fra GKF (i grå jakker) og pædagog Tine Bach fra Søgårdsskolen yderst til højre.

De skøjter sig til udvikling

Pilotprojektet for børn med særlige behov fejrede sin første fødselsdag

Af
Annette Houman

Annette Houman

Stemningen i skøjtehallen var fantastisk, da Søgårdsskolen i sidste uge fejrede sit et års jubilæum for pilotprojektet 'Kunstskøjteløb for børn med særlig behov'.
Det fortæller Anna Frejlev, stifter af projektet.

Gentofte Kunstskøjteløber Forening, GKF, har stået for træner og trænermedhjælpere, og de stolte børn fra Søgårdskolen, som har deltaget i projektet, viste et lille program for publikum og fik ros for deres dygtighed. Til opvisning var inviteret forældrene, repræsentanter fra Gentofte Kommune, Dansk Handicap-Idræts Forbund og Søgårdsskolen.
Projektets formål er at gøre det muligt for børn med særlig behov at dyrke idræt og igennem idræt være involveret og integreret i kommunens idrætstilbud.

"Kunstskøjteløb styrker deres koncentration, balance og selvtillid. Gennem disse elementer lærer de unge blandt andet at arbejde mere målrettet. Det er med til at hjælpe børnene i skolen", siger Anna Frejlev og tilføjer, at flere af børnenes forældre er målløse over den udvikling, deres børn har vist, og de ville ønske, at der var flere tilbud i kommunen som dette.
Projektet starter igen i september med afslutning i foråret 2015.

Anna Frejslev håber, at kommunen finder midler til at forsætte projektet på permanent basis. Ud over al den glæde, de unge har ud af dette projekt, ser hun også en besparelse på sigt for kommunerne.
"Børnene får på et meget tidligt stadie, igennem idrætten, styrket sig selv både mentalt og motorisk. Styrken er videnskabeligt bevist og er medvirkende til forbedre indlæringen og livskvalitet hos disse børn".

Publiceret 02 May 2014 11:15

SENESTE TV