Ugens læser

Nanna Foss, 28 år, forfatter

Hvilken roman har du sidst læst?
"Den sidste roman, jeg læste i ét stræk, var 'The Fault in Our Stars' (oversat til dansk med titlen 'En flænge i himlen') af John Greene. Den handler om to teenagere med kræft tæt inde på livet, som forelsker sig. Den er simpelthen så fint skrevet. Poetisk og uprætentiøst på én gang. Og så er den sjov, men på en underspillet, livsklog måde".

Hvem er din favoritforfatter?
"Det er nok en kliché for min generation at nævne J. K. Rowling blandt favoritterne, men ikke desto mindre er hun et stort forbillede. Harry Potter-bøgerne har fået bogforskrækkede i alle aldre til at læse, og de har skabt et verdensomspændende fællesskab. Det synes jeg er smukt".

Hvad er din favoritgenre?
"For øjeblikket er der en del dystopiske ungdomsserier og paranormale romancer på min iPad. Trilogierne 'Hunger Games' og 'Divergent' (dystopier) og engleserien 'Unearthly' er blandt dem, der har gjort indtryk. Jeg læser mange ungdomsbøger, men elsker også min gymnasietid for at have introduceret mig for Herman Bang og obskure, norske digtere. Jeg læser det meste, med undtagelse af gys og krimi, som jeg ikke er hårdhudet nok til".

Har du nogensinde opgivet en bog?
"Ikke opgivet som sådan. Jeg læser som regel en bog færdig, uanset hvor irriterende den er. Men jeg er engang gået i stå i 'Det Gyldne Kompas'-trilogien, fordi jeg prøvede at læse den i en periode, hvor jeg havde fuldtidsstudium og tre job. Jeg har aldrig fået læst videre end midten af bog 2".

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
"The Time Traveler's Wife af Audrey Niffenegger er en af de bedste og mest tankevækkende bøger, jeg har læst. Den handler om tidsrejse, men ikke på cyber-sci-fi-måden. Det er en meget rørende historie om kærlighed og savn og fri vilje. Generelt er jeg meget fascineret af de paradokser, som tidsrejser kan skabe. Det er derfor, min første bog handler om netop dette emne. Bogen udkommer i 2014 og bliver første del af SPEKTRUM-serien, der handler om skæbne, venskab, mystik og kærlighed på tværs af tid".

Publiceret 14 May 2014 18:00

SENESTE TV