Lige nu arbejder ejerne af Danmarks Akvariums tidligere bygning på at omdanne den hvide bygning til fitness-center og café. Arkivfoto: Henrik Holst

Lige nu arbejder ejerne af Danmarks Akvariums tidligere bygning på at omdanne den hvide bygning til fitness-center og café. Arkivfoto: Henrik Holst

Indretning af ny akvarie-bygning kan begynde om et år

Tirsdag aften er der møde om de gamle lokaler for Danmarks Akvarium i Charlottenlund. I bedste fald kan et eventuelt nyt byggeri begynde om et år

Af
Jeppe Lund

Godt to år efter, at Danmarks Akvariums gamle bygning i Charlottenlund blev solgt, er det stadig ikke afklaret, hvad der skal ske med bygningen.
Tirsdag aften kommer fremtiden dog et skridt nærmere, for her er der offentligt møde om bygningens fremtid. På mødet vil ejendomsselskabet NPV A/S, der repræsenterer ejerne af bygningen, fortælle om det projekt med fitness-center, restaurant, café og kultursal, som ejerne lige nu arbejder på. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har lavet en skitse for den fremtidige akvariumbygning, og de vil fortælle mere om planerne på mødet tirsdag.
På mødet vil der også være repræsentanter fra Styrelsen for Slotte- og Kulturejendomme, og borgmester Hans Toft (K) vil byde velkommen.

Intet endnu vedtaget

Arkitekt i Gentofte Kommune, Anne Sofie Faarkrog, understreger, at ejernes planer foreløbig kun er et skitseprojekt, og at Gentofte Kommune endnu ikke har taget stilling til forslaget.
Bliver forslaget til en konkret ansøgning, og går alt efter planen, kan indretningen af den nye akvariebygning begynde om et års til. For det vil formentlig kræve en ny lokalplan for området, vurderer Gentofte Kommune.
"Vi har ikke igangsat en lokalplansproces endnu, og det skal også besluttes politisk, før vi kan gøre det. Men en lokalplansproces tager et års tid, og så vil man sikkert også have et nyt borgermøde i den forbindelse", siger Anne Sofie Faarkrog.
Skal der laves en ny lokalplan, kræver det også en høring, og her kan alle komme på banen, fortæller hun.
"Normalt med lokalplaner er det de omkringliggende i nærområdet, man hører. Men sådan et projekt vil nok kræve være en større høring. Vi lægger altid sådan nogle høringer på kommunens hjemmeside, så alle kan i princippet kommentere", siger arkitekten.

Fakta
Danmarks Akvarium åbnede i 1939 på grunden i Charlottenlund.
Selve bygningen er tegnet af C.O. Gjerløv-Knudsen i stilen ren hvid funktionalisme. Bygningen er bevaringsværdig.
I 1954-55 blev sidebygningen forlænget med 10 meter, og der kom en souvenirkiosk og en garderobe.
Biologisk museum og de fem store landskabsakvarier kom til i 1974.
Den seneste udvidelse fandt sted i 1990. Her blev forhallen udvidet med nyt indgangsparti, café undervisningslokale og toiletter.

Publiceret 03 March 2015 07:00