Et hold havsvømmere klar til en tur i Øresund i oktober 2014. Ole Tradsborg ses som nummer tre fra venstre.

Et hold havsvømmere klar til en tur i Øresund i oktober 2014. Ole Tradsborg ses som nummer tre fra venstre.

Sports-klumme:

Svømning i det store hav

Af
Ole Tradsborg

Jeg har altid været glad for at svømme og er vel ret beset også, hvad man kan kalde en habil svømmer. Og derfor kan det synes lidt underligt, at der skulle gå så længe, inden jeg fik min debut som havsvømmer, hvilket først skete sidste år - som led i træningen til KMD's minitri.
Mit store held var, at min tidligere arbejdsgiver, Gentofte Kommune, støttede med svømmetræning til ca. 20-25 nybegyndere.
Heldet blev større, da vores 'lærer' viste sig at være Ellen Garne, som siden har været mit helt store svømmeidol. For hurtigt blev min træning i havvand udbygget takket være hende og hendes store arbejde for svømmesporten - ikke mindst lokalt. 'Svømmemakker i Charlottenlund' er bare en af Ellens 'opfindelser', men dog en af de mere populære.
Som medlem i facebookgruppen kan man - ganske gratis endda - deltage i havsvømning hver mandag og fredag med udgangspunktet Charlottenlund Fort ved 'Palo-plænen'.
Og det tiltrækker alle mulige svømmetyper: Nye, garvede, hurtige og langdistancesvømmere. Men der er altid plads til flere, og jeg har fået mange gode svømmevenner på den konto, og desuden lært helt nye facetter af svømningen, samt lært (sådan nogenlunde da) at svømme flere sammen tæt på hinanden. Og det er faktisk noget, man også skal vænne sig til, når man skal deltage i tristævner - både på de korte og lidt længere distancer.
Sikkerheden til havs er et kapitel for sig, og noget der ikke isoleret set er relevant i forbindelse med deltagelse i et større stævne, hvor der er stor fokus på sikkerheden. Men som led i svømmetræning flere gange ugentlig, er sikkerheden absolut noget, man skal have sig for øje. Det kan man for eksempel gøre med de efterhånden obligatoriske 'havtasker'. De gør dig som svømmer mere synlig i vandet, og har man brug for et hvil undervejs på en måske længere tur, jamen så har man denne at 'drive' lidt på.
Med havsvømningen, og et par afstikkere i nogle større søer, har jeg føjet helt nye kapitler til min svømning, der startede med træning i Birkerød Svømmehal for mere end 30 år siden. Og som så mange andre forhold i livet, er det altid godt at lære nyt.
Og har jeg på nogen måde underdrevet min glæde ved at svømme i havet, så kan jeg kun give opfordringen videre til at komme og svømme med. Alle kan være med, og mulighederne er mange!

Tri-drøm


Villabyernes sportsjournalist, Ole Tradsborg, har længe gået med en tri-drøm i maven. Indtil videre er det blevet til mange mini-udgaver, men han har nu udfordret sig selv med den olympiske distance. Følg hans forberedelser op til tri-stævnet den 9. august, hvor han skal svømme 1,5 km, cykle 40 km og løbe 10 km.

Publiceret 21 July 2015 14:30

SENESTE TV