Jim Christiansen (tv.) og en af de fire indehavere Morten Zachariasen, der dog ikke kommer til at stå i butikken efter den 1. august.

Jim Christiansen (tv.) og en af de fire indehavere Morten Zachariasen, der dog ikke kommer til at stå i butikken efter den 1. august.

Både brugte og nye telefoner på Strandvejen

Fire unge iværksættere har åbnet deres sjette Phonetrade-butik på Strandvejen 153

Af
Jeppe Lund

Det hele startede på et børneværelse i Odense, men nu er det blevet til en stor internethandel og seks fysiske butikker landet over.
Oprindeligt var det en internethandel på domænet phonetrade.dk, og siden kom de fysiske butikker til. En af dem åbnede dørene på Strandvejen 153 i begyndelsen af juni.
Bag forretningen står fire unge mænd i begyndelsen af 20'erne. Den ene, Morten Zachariasen, har været med til at løbe butikken i Hellerup i gang.
"Det startede som en genbrugshandel, hvor vi købte brugte telefoner og byggede dem om og tjente lidt på det. Nu er vi mest en almindelig telefonbutik. Vi sælger både brugte og nye telefoner - ligesom enhver bilforhandler for eksempel - men vi kan sælge det langt billigere end vores konkurrenter", siger han.
De har også et værksted, hvor de reparerer de fleste smartphones i butikken, mens kunderne venter.
Og så tager de imod din gamle telefon og giver dig et kontant nedslag i prisen, hvis du køber en ny.
Ifølge Morten Zachariasen adskiller Phonetrade sig også fra andre telefonbutikker ved, at de tjener det samme uanset produktets pris.
"Vi tjener ikke mere på en iPhone6 end en iPhone4. Så derfor kan vi give folk den vejledning, de har brug for, og ikke vejledning om den telefon, vi gerne vil sælge", forklarer han.
Phonetrade er en fusion af to virksomheder. Den ene, der koncentrerede sig om at reparere mobiltelefoner, havde sin første adresse på indehaverens gamle børneværelse i Odense. Det var også her, han tog imod kunder. Siden voksede forretningen, og han åbnede en rigtig butik i Odense.
For et par år siden slog de sig sammen i den nuværende konstellation og startede en internethandel på Phonetrade.dk.
De driftige herrer er hjemmelærte, og deres reparatører har lært sig selv håndværket.
"Vi var de første i Danmark med reparationer af telefoner. Der findes ikke nogen uddannelse som iPhone-tekniker, og vi er de bedste i Danmark. Så vi uddanner også elever," fortæller Morten Zachariasen, der selv bor i Charlottenlund. De seneste uger har han stået i butikken på Strandvejen, men til august overlader han den daglige drift til den nye butikschef Kim Phan. Kim Phan kommer til at stå i butikken sammen med Jim Chrstiansen, mens Morten Zachariasen skal tilbage på hovedkontoret i København.

Publiceret 24 July 2015 10:30