Sund livsstil - med Hemmingway og Blixen

Gentofte Kommune gentager projektet, der har fokus på at forebygge livsstilssygdomme hos mænd og kvinder, der har rundet de 60 og opefter

Af
Annette Houman

Annette Houman

Aktivt medborgerskab, forebyggelse og sundhedsfremme.
Det er kernen i kommunens tilbud til borgere, som er fyldt 60 år og er i risikogruppen for at få livsstilssygdomme.
I foråret afrundede den første gruppe borgere projektet 'Bevar dig - bevæg dig, mand', der løb over tre måneder, og som navnet antyder, bestod gruppen af mænd. 60 stk. i alt. De fleste af dem rekrutteret via netværket Hemmingway Club, som er en del af Frivilligcenter Gentofte, og er for mænd på 60 år og opefter.
"Det har været så stor en succes, at vi har søgt om at få bevilling til at gentage projektet nu i sensommeren, og heldigvis var der politisk opbakning, så vi kan tilbyde 45 mænd at deltage. Vi starter den 1. september, og man kan ansøge nu", fortæller forebyggelseschef Torben H.D. Petersen, Forebyggelse og Sundhedsfremme.
Kontaktoplysningerne kommer til sidst i artiklen.

20 kilo lettere

Nogle uger efter, at herrerne kastede sig ud i sund kost og motion, gik 60 kvinder i gang. Og de har rundet deres tre måneder af her i sommer, også med stor succes. Der gælder de samme kriterier for kvinderne, der skal være fyldt 60 og derover samt i risikogruppen. Tilbuddet blev givet til medlemmerne af kvindenetværket Blixen Club, der også hører til i Frivilligcenteret Gentofte.
"Desværre må vi ikke oplyse, hvor meget deltagerne har tabt sig, og hvor meget gladere og sundere, de er blevet, efter at have ændret livsstil, for resultaterne indgår i et kvalitetsudviklingsprojekt, men jeg kan godt afsløre, at en af mændene har tabt 20 kilo og er blevet 13 bodyage-år yngre, og en kvinde har tabt otte kilo rent fedt og er blevet 12 bodyage-år yngre", siger Torben H.D. Petersen.
"Derfor er det også rigtig glædeligt, at vi kan gentage projektet - også for kvindernes vedkommende, og her starter vi også den 1. september".
Man behøver ikke at være medlem af et af de to netværk for at deltage. Blot man opfylder kravene.

Også godt mod ensomhed

Gentofte Kommune har fokus på aktive medborgere og fællesskaber. Det fremgår både af kommunens strategiplan 2014 og budgetaftalen 2015-18.
"Det handler ikke kun om, at kommunen giver en hjælpende hånd til de borgere, der gerne vil gøre noget aktivt for at forbedre deres sundhed - både den fysiske og den mentale. Det handler også om at styrke fællesskaberne de ældre imellem og mindske for eksempel isolation og ensomhed", siger Torben Petersen.
Er man interesseret i at vide mere om tilbuddet, kan man kontakte Forebyggelse og Sundhedsfremme på e-mail forebyggelsegentofte@gmail.com eller ringe på tlf. 3054 2383.

Publiceret 04 August 2015 09:00

SENESTE TV