Clarissa Meister-Petersen og hendes Filiorum gik hele vejen i Game Changers. Foto: Martin Mydtskov

Clarissa Meister-Petersen og hendes Filiorum gik hele vejen i Game Changers. Foto: Martin Mydtskov

Filiorum i internationalt selskab

Det lokale pop up-teater med Clarissa Meister-Petersen i front skal gøre hverdagen bedre for børn og unge

Af
Annette Houman

Annette Houman

Den globale non-profit organisation Reach for Change har udpeget pop-up-teatret Filiorum i Hellerup som en af blot syv danske deltagere, der skal hjælpe med at gøre hverdagen bedre for børn og unge gennem et internationalt udviklingsprogram.
Filiorum og teatrets stifter og leder Clarissa Meister-Petersen gik hele vejen til finalen i kampagnen Game Changers, som Reach for Change har etableret i samarbejdet med TV3 og Viasat for at finde de mest entreprenante ildsjæle i Danmark med en god idé til at forbedre børns liv.
Clarissa Meister-Petersen er stolt over, at teatret blev udvalgt i kapløb med de mange andre ildsjæle.
“Jeg er glad for, at Filiorum er med til at sætte det fantastiske professionelle teater for børn og unge, som vi har i Danmark, endnu mere på landkortet. Jeg tror på formidling og på læring. Jeg tror på at lukke scenekunstrummet op – altid med respekt for kunsten – og både forberede og forlænge scenekunstoplevelsen ved at behandle den kropsligt såvel som intellektuelt", siger hun.
Det var Filiorums innovative læringskoncept, Scenekunst på Skoleskemaet, hvor professionelle teaterforestillinger bliver integreret med undervisningsforløb skræddersyet til eleverne og den enkelte skole, som overbeviste dommerne om, at pop-up-teatret hører til blandt de mest fornyende og perspektivrige projekter for børn og unge i Danmark.
Med Scenekunst på Skoleskemaet hjælper Filiorum skolerne med at gøre kunst og kultur til mere end blot en oplevelse for eleverne ved at give dem de nødvendige redskaber til at arbejde med det, de oplever. Filiorum har som ambition at gøre Scenekunst på Skoleskemaet til en fast del af det danske skolepensum.
Reach for Change, lanceret i Sverige i 2010, er aktiv i 15 lande på tre kontinenter.
Og nu er de altså også aktive i Hellerup.

Publiceret 04 December 2015 16:00